Dimecres, 29 juny 2022
Dimecres, 29 juny 2022
IniciDretsFederació ASEM reclama que els pacients siguin els “veritables protagonistes” del procés...

Federació ASEM reclama que els pacients siguin els “veritables protagonistes” del procés assistencial

Amb motiu del Dia Europeu dels Drets del Pacient, que se celebra el pròxim 18 d’abril

drets dels pacients
Els pacients tenen el dret a tenir una atenció integral // Foto: Federació ASEM

Amb motiu del Dia Europeu dels Drets del Pacient, que es commemora el proper 18 d’abril, la Federació Espanyola de Malalties Neuromusculars (Federació ASEM) reclama que els pacients siguin els “veritables protagonistes” del procés assistencial i se’n tinguin en compte les opinions i els seus drets.

Així ho manifesta el president de Federació ASEM, Manuel Rego: “cal continuar treballant en aquest canvi de paradigma perquè els pacients no estiguin a mercè del sistema sinó que se situïn al centre del procés”. Rego també subratlla aquest dia que “tant pacients com familiars, tenen dret a rebre la formació i informació necessària sobre prevenció, diagnòstic i tractament, en definitiva, a ser pacients formats i informats”.

banner newsletter oferta 50%

Cal recordar que a Espanya hi ha un total de 60.000 persones amb malalties neuromusculars que necessiten tenir accés a teràpies i una atenció multidisciplinària de manera regular i continuada. “Cal dotar les malalties neuromusculars d´una acollida sociosanitària integral i coordinada, basada en l´augment de recursos, per millorar l’atenció dels pacients des de les diferents disciplines involucrades en el procés terapèutic”, insisteix Rego.

Finalment, des de Federació ASEM insisteixen que el paper de les associacions segueix sent fonamental per fomentar la participació dels pacients i aconseguir millores en tot allò referent a la seva salut. “Hem de continuar lluitant per una millor i més inclusió del rol dels pacients als espais corresponents, que ens permeti ser part activa de la presa de decisions en matèria de salut pública”, conclou el president.

Diari de la DisCapacitat Oferta Newsletter 50% descompte

Ara per només 7,99 € durant el primer any rebràs al teu correu cada dia tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya. No deixis escapar aquesta oportunitat!!

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
El Diari de la DisCapacitat és el primer digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content