Dimarts, 6 juny 2023
Dimarts, 6 juny 2023
IniciInclusió SocialFederació Allem llança el podcast “Les veus” per donar veu a les...

Federació Allem llança el podcast “Les veus” per donar veu a les persones amb discapacitat intel·lectual de les comarques de Lleida

L’estrena serà aquest dimecres 29 de març i el programa es publicarà a la web de la plataforma Lleida24.cat de la UA1 Ràdio Lleida

Podcast Les Veus
Participants en la gravació del primer podcast “Les veus” // Foto: Federació Allem

Aquest dimecres 29 de març es publicarà a la web de la plataforma Lleida24.cat de la UA1 Ràdio Lleida el primer programa de “Les veus”, un podcast del projecte radiofònic que han posat en marxa la Federació Allem i les seves entitats sòcies, per donar veu a les persones amb discapacitat intel·lectual de les comarques de Lleida, Alt Pirineu i Aran.

En aquesta primera entrega, es podran escoltar com a convidats el Jaume Belló, coordinador de la companyia de teatre La Màxima de Fundació Privada Ilersis, la Silvia Solé, dibuixant i actriu de La Màxima, la Sofia Criado del Servei Ocupacional d’Inserció Entrevies i validadora del projecte Fem-ho Fàcil de Fundació ASPROS, l’Alba Fernández i l’Albert Ros participants del projecte Connexions Artístiques d’Associació ALBA.

anunci guies d'arrel

“Les veus” és un espai radiofònic dinàmic en què es reflexionarà sobre tots els temes que les persones participants decideixin explicar, i alhora, es vincularan amb els drets que les emmarquen des de la Convenció Internacional de Drets Humans de les Persones amb Discapacitat.

Per la coordinardora de la Federació ALLEM, Assumpta Fortuny, “el projecte ‘Les veus’ demostra que és essencial incloure projectes com aquest en espais oberts a la ciutadania, perquè les persones amb discapacitat tenen tot el dret a poder ser creadores de continguts informatius, cultura i activitats vàries, com ho són la resta de sectors professionals. És molt positiu donar oportunitats a les persones amb discapacitat, perquè puguin expressar-se lliurement i també donar-los visibilitat davant la societat. Afavorir a una societat més justa i inclusiva és cosa de totes.

El projecte té la voluntat que les persones amb discapacitat del territori siguin les que treballin i decideixin conjuntament el contingut dels programes, per poder expressar públicament les seves demandes, opinions, reivindicacions, experiències o projectes. Amb aquesta perspectiva plural, fins i tot hi ha la possibilitat d’obrir un espai dedicat a entrevistes adreçades a col·laboradors especials.

Després de l’estrena de demà, està previst un segon podcast al mes de maig on les persones explicaran quines són les demandes que fan als i les polítiques de la seva ciutat, poble o territori per a les pròximes eleccions municipals previstes el 28 de maig.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content