Dijous, 5 agost 2021
spot_img
prevent_banner_aula2021_375x225
IniciCovid-19Dincat vol un permís laboral retribuït pel Covid per a familiars de...

Dincat vol un permís laboral retribuït pel Covid per a familiars de persones amb discapacitat intel·lectual

Recorda que necessiten el suport d’un familiar en cas de romandre confinats

dona gran en cadira rodes ajuda familiars
LES PERSONES AMB DISCAPACITAT NECESSITEN EL SUPORT DE FAMILIARS DURANT EL CONFINAMENT // FOTO: ARXIU

Dincat, representant del col·lectiu de la discapacitat intel·lectual a Catalunya, ha demanat a l’administració pública ajudes de conciliació per Covid-19, com ara un permís laboral retribuït, que permetin conciliar a les persones que s’hagin de quedar a casa cuidant familiars dependents en aïllament.

Si bé és cert que el Govern de l’Estat ha decidit prorrogar el programa “Em Cuida” que permet als treballadors demanar una reducció de jornada de fins al 100% per poder fer-se càrrec de responsabilitats familiars, aquesta reducció és proporcional al sou i algú que necessiti una reducció del 100% passaria a no cobrar res.

banner flyer interpersonas

Moltes persones amb discapacitat necessiten, independentment de la seva edat, el suport d’un familiar en cas de romandre confinats per un possible contagi

Per aquest motiu, Dincat considera imprescindible definir una ajuda en format de permís retribuït pels familiars que hagin de tenir cura d’una persona amb discapacitat i no puguin accedir als seus centres de treball o, en cas de poder teletreballar, pateixin una sobrecàrrega inassumible.

“Cal resoldre aquesta qüestió immediatament i aportar solucions eficaces i justes a aquells familiars que s’han de fer càrrec d’una persona amb grau de dependència. No es poden repetir els mateixos errors”, diu Carles Campuzano, director de Dincat.

OFERTA 5è ANIVERSARI !!!

SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER DIÀRIA PER NOMÉS 7,99€ L'ANY

Necessitem la teva col·laboració per seguir fent un periodisme de qualitat que respecti i doni visibilitat a les persones amb diversitat funcional

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES