Dissabte, 27 novembre 2021
HomeDretsExperts jugadors d’escacs cecs aprenen noves tècniques amb el Gran Mestre Jordi...

Experts jugadors d’escacs cecs aprenen noves tècniques amb el Gran Mestre Jordi Magem

curs jugadors escacs cecs jordi magem
El tauler té algunes adaptacions per les persones cegues // Foto: ONCE

Del 22 al 26 de gener un grup d’experts jugadors d’escacs cecs o amb discapacitat visual greu de la Federación Española de Deportes para Ciegos (FEDC), assistiran a Barcelona a un curs d’excel·lència i perfeccionament impartit pel gran mestre internacional Jordi Magem, considerat un dels millors jugadors d’escacs de tots els temps i campió d’Espanya al 1990. També impartirà algunes lliçons el gran mestre luis Comas, campió d’Espanya al 1993.

Concretament seran Florencio García (Madrid), David Garrido (Granada), Carlos Menéndez (Astúries), Valeriano Septién (Tenerife), Javier Muñoz i Albert Olivera (Tarragona), els membres de l’equip de la Federació que assistiran a aquest curs celebrat a les instal·lacions de la Delegació Territorial de l’ONCE a Catalunya en el que podran millorar el seu nivell de joc amb l’aprenentatge de noves tècniques.

diari-discapacitat-300x250e

Les jornades del curs estaran dividides en dos parts. Les sessions matutines es dedicaran a l’estudi monogràfic de l’estil d’alguns dels jugadors d’escacs considerats com “immortals”, mentre que les sessions vespertines es repartiran entre l’estudi i la resolució de problemes i anàlisi d’algunes partides d’actualitat.

Els escacs són un esport de llarga tradició entre les persones amb discapacitat visual, per la seva facilitat per ser practicat de forma integrada en les competicions amb persones vidents. Per a la seva pràctica, els cecs només necessiten algunes adaptacions el material del joc com un tauler amb els quadres negres lleugerament més alts que els blancs per fer-los diferents al tacte. A més, les peces negres porten en la seva part superior, una element que sobresurt i que les distingeixen de les blanques.

Cada casella del tauler té un orifici al mig on s’inserten les peces. D’aquesta manera els jugadors poden tocar totes les peces sense tombar-les. Les partides entre jugadors cecs es juguen amb dos taulers. Cadascú mou les peces en el seu tauler, de forma que no molesti ni sigui molestat pel contrari. Els rellotges disposen d’un mecanisme de veu amb auriculars per accedir al temps de joc.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES