Èxit del triple Campionat de Catalunya d’esport adaptat  Special Olympics-Acell a Manresa

200 esportistes amb discapacitat intel·lectual competeixen en handbol, hoquei interior i gimnàstica

triple campionat esport adaptat manresa handbol
Els Dragons i el Ballisens van ser els dos equips que es van imposar en handbol // Foto: Mireia Vizcarro

El TEB de Barcelona en hoquei interior, i els Dragons i el Ballisens en handbol, han estat els guanyadors dels campionats de Catalunya que s’ha disputat aquest diumenge passat a Manresa. Paral·lelament també s’ha disputat a la capital del Bages el 23è Campioant de Catalunya de gimnàsticaL’esport adaptat ha estat el gran protagonista a Manresa aquest diumenge. Més de 200 esportistes amb discapacitat intel·lectual han competit i gaudit en el triple Campionat de Catalunya.

El 24è Campionat de Catalunya d’hoquei interior es va disputar al Pavelló Municipal Pujolet amb 60 jugadors i jugadores repartits en 6 equips d’arreu de Catalunya: TEB i GSIS Barcanova de Barcelona; Sant Tomàs Parmo de Vic, Flor de Maig de Cerdanyola del Vallès, El Vilar Patí Malgrat i el Club Hoquei Ripollet.

BANER_300X250

La Sebastiana Baeta del Club El Vilar ha sigut l’esportista que ha pogut superar la prova adaptada i ha pogut participar de la competició. Un dels objectius de la Federació ACELL i Special Olympics Catalunya és oferir esport per a tothom.

Per la seva part, l’11è Campionat de Catalunya d’handbol es va dividir en dos grups segons els nivells de joc. Una totalitat de 80 esportistes han jugat sobre el parquet del Pavelló Nou Congost. Els clubs i equips participants: Acidh de Barcelona, Dragons de l’Escola Esportiva ACELL, Alfa Tegar de Vilanova i la Geltrú i Solc negre de Tarragona; i del grup 2: TEB de Barcelona, Solc Taronja de Tarragona, Bellissens de Reus i Linces de l’Escola Esportiva ACELL.

Respecte a la prova de gimnàstica, es va celebrar a la seu del Club Egida i hi van participar, a més de l’amfitrió, l’Associació Voluntaris “La Caixa” Asvolcall de Lleida, Prodis Terrassa, l’Associació Esportiva Catalònia de Ripollet, l’Escola Esporva ACELL de Barcelona, Club Esportiu Estel de Balaguer i de la Fundació Finestrelles d’Esplugues de Llobregat.

Les proves en què van competir en la jornada matinal van ser: barra, salt, barra d’equilibri, terra i a la tarda, en gimnàstica rítmica.  Ell públic va poder gaudir dels exercicis de pilota, cinta i cèrcol.

L’organització va anar a càrrec de la Federació ACELL (Federació Catalana d’Esports per a persones amb Discapacitat intel·lectual) amb la col·laboració de l’Ajuntament de Manresa i Special Olympics Catalunya, i el suport d’entitats manresanes com el Club Egida, el Club Patí Manresa, l’Escola Joviat i Ampans que han col·laborat amb els seus voluntaris i voluntàries.

Un cop finalitzades les competicions es va fer l’entrega de medalles i premis en el Pavelló Nou Congost amb la presència d’Oriol Marsé, sots-director general d’activitats esportives i infraestructures de la Generalitat de Catalunya, Jordi Serracanta, regidor d’Esports de l’Ajuntament de Manresa, Sergi Grimau, president de Special Olympics Catalunya, i Marina Gómez, presidenta de la Federació ACELL. A més de l’entrega de trofeus i medalles, els i les gimnastes del Club Egiba van oferir una exhibició de gimnàstica.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*