Dimecres, 24 abril 2024
spot_img
IniciEDUCACIÓ INCLUSIVAEscoles de Mataró, Santa Susanna i Sant Andreu de la Barca guanyen...

Escoles de Mataró, Santa Susanna i Sant Andreu de la Barca guanyen el 40è Concurs Escolar ONCE a Catalunya

Enguany han participat 19.296 estudiants i 536 mestres de 494 centres educatius

concurs escolar once catalunya Escola Joan Maragall
El guanyador en la categoria A ha estat l’escola Joan Maragall de Sant Andreu de la Barca // Foto: ONCE Catalunya

El 40è Concurs Escolar del Grup Social ONCE ha coronat les Escoles Joan Maragall de Sant Andreu de la Barca, Grup A; Montagut de Santa Susanna, Grup B; i Pia Santa Anna de Mataró, Grup C; com a guanyadores a Catalunya. El repte d’enguany ha estat crear l‘Inclusionari, un diccionari únic, democràtic i inclusiu, concebut com a eina per definir la importància de la inclusió de les persones amb discapacitat a la societat.

Amb la participació de 19.296 estudiants de 494 centres educatius catalans, coordinats per 536 mestres, el Concurs ha fet palès el potencial creatiu i solidari dels joves. Enric Botí, delegat de l’ONCE a Catalunya, ha expressat la seva satisfacció davant l’elevada implicació dels estudiants, destacant que aquesta participació contribueix a construir una societat més justa i igualitària.

La competició ha abastat des de Primària fins a Secundària, inclòs l’àmbit d’Educació Especial i Formació Professional, amb categories A (3r i 4t de primària), B (5è i 6è de primària), C (1r-4t ESO i FP Bàsica) i E (Educació Especial). Totes les categories han treballat sota les mateixes condicions, amb l’objectiu de crear l’Inclusionari.

L’Inclusionari, impulsat pel 40è Concurs Escolar de l’ONCE, s’ha erigit com una peça clau per enregistrar la història de la inclusió a Catalunya. Durant aquestes quatre dècades, el Concurs ha promogut valors com la companyonia, la inclusió, la igualtat i el treball en equip entre estudiants i docents.

La participació en aquesta edició ha implicat la creació d’una nova paraula inclusiva i el seu significat en un cartell creatiu. Les representacions podien variar des de “lettering” fins a dibuixos que complementessin la definició. El jurat estatal avaluarà els treballs al mes d’abril, amb premis en joc per als grups guanyadors a nivell autonòmic i finalistes de la categoria E, tant per a estudiants com per a professors.

A més del reconeixement a nivell escolar, es lliuraran tablets als guanyadors a nivell estatal per continuar aprenent sobre la història de la inclusió. El professorat també tindrà l’oportunitat de ser recompensat amb una experiència de cap de setmana per la seva dedicació al Concurs.

Amb més de quatre dècades d’història, el Concurs Escolar de l’ONCE s’ha consolidat com una plataforma educativa de sensibilització, adaptant-se als canvis legislatius i fent-se un lloc en el currículum educatiu. Amb la participació de més de sis milions i mig d’estudiants al llarg dels anys, aquest concurs ha contribuït a generar reflexions i idees per impulsar la inclusió a la societat, deixant un llegat inspirador per a les generacions futures.

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content