Diumenge, 24 setembre 2023
IniciDEPENDÈNCIAEs posa en marxa a Rubí un nou grup de suport emocional...

Es posa en marxa a Rubí un nou grup de suport emocional i ajuda mútua per a persones cuidadores

Impulsat pel Servei de Diversitat Funcional de l’Ajuntament i la Fundació AVAN-Rubí

persones cuidadores no professionals
El grup de suport va destinat a persones cuidadores no professionals // Foto: Ajuntament de Rubí

Cuidar la salut mental de les persones cuidadores no professionals és una prioritat per l’Ajuntament de Rubí, i per aquest motiu des del Servei de Diversitat Funcional engegarà aquest mes de gener – en col·laboració amb la Fundació AVAN-Rubí-, un nou grup de suport emocional i ajuda mútua adreçat a cuidadors i cuidadores de persones dependents. 

ICF23_Baner Financament-300x600

Es tracta d’una activitat gratuïta destinada a millorar la qualitat de vida de les persones cuidadores no professionals i de les persones en situació de dependència que tenen al seu càrrec. Es tracta d’una modalitat d’intervenció psicosocial que busca reduir l’impacte negatiu de la cura que experimenten en ocasions els cuidadors i cuidadores familiars, mitjançant una metodologia que promou el suport emocional i la relació entre persones que comparteixen una situació similar. El grup facilita que els i les participants coneguin les seves diferents experiències, exterioritzin les seves emocions i es donin suport mutu.

El grup començarà a funcionar el 26 de gener i es reunirà cada dijous, de 16 a 17.30 h, a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler durant un total de deu setmanes. Les trobades estaran dirigides per una psicòloga de la Fundació AVAN, que ajudarà les persones assistents a adquirir estratègies per gestionar favorablement les seves emocions i sentiments, i evitar situacions d’esgotament físic i/o emocional. “Les persones cuidadores no professionals sovint són oblidades, fins i tot per elles mateixes, posant en risc la seva pròpia salut. Aquest projecte posa l’atenció en el seu benestar, creant per a elles una xarxa de suport emocional i oferint-los l’assessorament que necessiten”, ha destacat l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez.

Les persones interessades en participar en aquest grup de suport emocional i ajuda mútua poden sol·licitar-ho a través del correu oadf@ajrubi.cat abans del dimecres 18 de gener.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content