Es crea a Catalunya la primera Càtedra de Salut Mental per fomentar la recerca integral de la malaltia mental

Vol aportar coneixement a l’àmbit assistencial

preentació primera càtedra salut mental catalunya
Acte de presentació de la Càtedra de Salut Mental // Foto: Fundació Althaia

Des d’ara Catalunya compta amb la primera Càtedra de Salut Mental, creada per la UVic-UCC, la Fundació Althaia i les Facultats de Medicina i Ciències de la Salut i del Benestar de la UVic-UCC, i que té la missió de esdevenir un referent i catalitzador de la recerca i traspassar-ne els resultats a l’àmbit assistencial.

La càtedra posarà especial èmfasi en el desenvolupament del Recovery, un nou enfocament en salut mental que posa la persona com a vertader protagonista del seu procés terapèutic i n’impulsa el creixement personal.

BANER_300X250

Els projectes de la càtedra inclouen la recerca a través del recent creat Grup de Recerca en Salut Mental i Innovació Social (SaMIS) i la posada en marxa d’iniciatives vinculades a la innovació, la neurociència i les TIC, impulsant la seva aplicabilitat a la pràctica assistencial. Entre les prioritats hi ha també la docència, amb l’organització de diferents cursos, workshops i jornades adreçades a professionals, així com el Postgrau en Malaltia Mental i Alteracions de la conducta en Persones amb Discapacitat Intel·lectual, que es preveu que a mitjà termini esdevingui un màster.

La Càtedra està encapçalada pel Dr. Pere Bonet, durant 18 anys director de la Divisió de Salut Mental de la Fundació Althaia i actualment president del Clúster de Salut Mental de Catalunya, president del Consell Assessor del Pla director de Salut Mental i Addiccions de la Generalitat de Catalunya i professor al Màster de Psicologia General Sanitària de la UVic-UCC.

A més del Dr. Bonet, la Càtedra compta amb Gemma Prat, doctora en Psicologia a la Fundació Althaia, i Salvador Simó, doctor en Teràpia Ocupacional i PDI de la Facultat de Ciències de la Salut i del Benestar de la UVic-UCC.

El comitè permanent està format pel Consorci Hospitalari de Vic, la Fundació Althaia, Osonament, Ampans i la UVic-UCC amb les Facultats de Medicina, Ciències de Salut i del Benestar, i Ciències de la Salut de Manresa. A més, s’ha format un consell internacional amb professionals de les universitats de Karolinska, Porto, Leipzig, North Wales i CH Bezier que en faran seguiment.

banner_dental

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*