Entrega dels guardons de la XIX edició del Premi d’Art Brut Agustí de Semir i Conxa Millán

Gairebé hi participen 700 artistes amb problemes de salut mental

entrega guardons premis art brut salut mental
L’edició d’enguany ha girat sobre el concepte de “Vehicles” // Foto: Federació Salut Mental Catalunya

El proper divendres 16 de juny a les 12.30h tindrà lloc a l’auditori del CaixaForum de Barcelona l’entrega de guardons de la XIX edició del Premi d’Art Brut Agustí de Semir i Conxa Millán, que  organitza la Fundació Salut Mental CPB Dr. Fàbregas, conjuntament amb Sant Pere Claver – Fundació Serveis Socials i la Federació Salut Mental Catalunya.

L’objectiu del certamen, on enguany han participat un total de 694 artistes usuaris dels serveis de salut mental de Catalunya, és millorar l’atenció a les persones amb problemes de salut mental i estimular la participació activa en el seu propi procés a través de l’art com a mitjà d’expressió. Paral·lelament, també té com a finalitat normalitzar els problemes de salut mental i sensibilitzar a la societat vers aquests trastorns.

BANER_300X250

El jurat del Premi d’Art Brut Agustí de Semir i Conxa Millán està constituït per personalitats reconegudes en el món de l’art i compta novament com directors de la comissió artística amb Fernando Amat, exdirector de la botiga Vinçon i creador de la sala homònima d’exposicions d’art i disseny, i America Sánchez, dissenyador gràfic, fotògraf i dibuixant argentí que pren el nom artístic en homenatge a la seva mare.

L’edició d’aquest any ha girat al voltant del concepte “Vehicles”. Es lliuraran tres premis dotats amb 500 euros cadascun, i 10 accèssits.

En el decurs de l’acte de lliurament dels guardons s’oferirà una actuació de flamenc per presentar el primer curs de flamenc impulsat conjuntament per CPB Serveis Salut Mental i Casa Candela, adreçat a persones amb problemes de salut mental.

L’art brut forma part d’un dels programes de Sant Pere Claver – Fundació Serveis Socials per la inserció d’artistes amb problemes de salut mental i compta amb el Museu d’Art Brut (mAB) i diverses exposicions arreu del país per facilitar l’intercanvi, la difusió i el desenvolupament artístic del seu potencial.

Les obres d’art brut mostren la fantasia de les persones amb problemes de salut mental que no tenen formació en belles arts i, per tant, poden saltar-se totes les normes acadèmiques.

L’Art Brut Catalunya és una aliança entre la Fundació Salut Mental CPB Dr. Fàbregas, la Federació Salut Mental Catalunya i Sant Pere Claver – Fundació Serveis Socials, que té com a finalitat promocionar l’art entre les persones amb problemes de salut mental i, alhora, lluitar a favor de la seva normalització i inclusió dins la societat.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*