Diumenge, 2 abril 2023
Diumenge, 2 abril 2023
IniciAccessibilitat UniversalEntra en vigor la Llei que obliga a que els punts de...

Entra en vigor la Llei que obliga a que els punts de recàrrega per a vehicles elèctrics siguin accessibles per a tothom

La nova norma recull la demanda realitzada pel CERMI el passat mes de juliol

punt recàrrega vehicles electrics
Els punts de recàrrega estan cada cop més extesos // Foto: Pxhere

Els serveis i punts de recàrrega per a vehicles elèctrics hauran de ser accessibles per a persones amb discapacitat, segons disposa el Reial decret 184/2022, de 8 de març, pel qual es regula l’activitat de prestació de serveis de recàrrega energètica de vehicles elèctrics, publicada dissabte al Butlletí Oficial de l’Estat.

campanya atenció sanitaria

La norma reglamentària recull d’aquesta manera la demanda realitzada pel Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI) el passat mes de juliol, que exigia les condicions d’accessibilitat universal en el disseny, implantació i execució de les anomenades col·loquialment “electrolineres”.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Per al CERMI, davant l’expansió d’aquests punts d’abastament energètic per a la flota de vehicles elèctrics i híbrids, l’increment dels quals serà constant en els propers anys, fins a desplaçar l’automòbil tradicional de motor de combustió, és imprescindible que els espais de recàrrega siguin plenament accessibles, per a tot tipus de conductors, tant persones amb discapacitat com la gent gran.

Les “electrolineres” han de reunir condicions d’accessibilitat i de disseny per a totes les persones, de manera que qualsevol usuari pugui utilitzar-les de manera autònoma, còmoda i segura, sense exclusió per raó de discapacitat o edat avançada.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content