Diumenge, 4 juny 2023
Diumenge, 4 juny 2023
IniciDestacadesEntra en vigor la llei de transposició de la directiva de la...

Entra en vigor la llei de transposició de la directiva de la UE en matèria d’accessibilitat en determinats productes i serveis

El Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) va publicar ahir la Llei 11/2023, del 8 de maig

llei transposició directiva ue accessibilitat productes serveis
La llei afecta al dia a dia de les persones amb discapacitat // Foto: Servimedia

El Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) va publicar ahir la Llei 11/2023, del 8 de maig, de transposició de Directives de la Unió Europea (UE) en matèria d’accessibilitat de determinats productes i serveis, migració de persones altament qualificades, tributària i digitalització d’actuacions notarials i registrals; i per la qual es modifica la Llei 12/2011, del 27 de maig, sobre responsabilitat civil per danys nuclears o produïts per materials radioactius.

Aquesta llei, que ha entrat en vigor avui, transposa a l’ordenament jurídic espanyol, entre d’altres, la Directiva (UE) 2019/882 del Parlament Europeu i del Consell de 17 d’abril del 2019 sobre els requisits d’accessibilitat dels productes i serveis, norma que cerca introduir exigències d’accessibilitat mínimes per a determinats béns, productes i serveis per assegurar la no discriminació de les persones amb discapacitat.

anunci guies d'arrel

Durant la seva tramitació a les Corts, la llei ara va incorporar nombroses esmenes de millora resultat de propostes realitzades als grups parlamentaris pel Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (Cermi).

Amb els seus suggeriments d’esmenes, la plataforma representativa global de la discapacitat pretenia reforçar i fer més exigents, en la transposició al Dret intern espanyol, els continguts de la Directiva (UE) 2029/882, ja que els Estats, respectant els mínims de la Norma europea la poden millorar dotant-la de prescripcions d’accessibilitat universal més intenses.

Entre les qüestions incloses a demanda del Cermi hi ha la prohibició dels espectacles públics, compresos els taurins, que denigren les persones amb discapacitat; la regulació legal dels Centres de Documentació i Investigació en Discapacitat i de Trastorns de l’Espectre de l’Autisme; l’ampliació del Fons Reina Letizia a qüestions d’accessibilitat universal; la incorporació de la Llengua de Signes Espanyola a la publicitat en suport audiovisual de l’Administració General de l’Estat o el mandat al Govern per reformar el reglament del Reial Patronat sobre Discapacitat per adaptar-lo a la Convenció Internacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat, entre altres avenços normatius.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

SERVIMEDIA
SERVIMEDIA
© SERVIMEDIA. Aquesta informació és propietat de Servimedia. Només pot ser difosa pels clients d'aquesta agència de notícies citant Servimedia com a autor o font. Tots els drets reservats. Queda prohibida la distribució i la comunicació pública per tercers mitjançant qualsevol via o suport.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content