Les entitats socials de Tarragona es reuneixen per primer cop amb el Govern

Trobada amb el secretari general de Treball, Afers Socials i Famílies

entitats socials Tarragona
La trobada es va produir a la Casa de Mar // Foto: Imatge cedida per Taula Tercer Sector

El passat dimecres els representants de les entitats del Tercer Sector de les comarques de Tarragona es van reunir amb el secretari general de Treball, Afers Socials i Famílies, Josep Ginesta, en una trobada en la que també hi van participar el Delegat del Govern a Tarragona, Òscar Peris, i el Director Territorial de Treball, Afers Socials i Famílies a Tarragona, Francesc Tarragona.

El motiu de l’encontre, a iniciativa de la delegació territorial de la Taula del Tercer Sector, era traslladar al Govern les diverses inquietuds i necessitats del sector. En aquest sentit, la delegació encapçalada per Jaume Marí, va reclamar la necessitat de revisar el sistema de copagament que afecta a moltes persones dependents. Ginesta va assegurar al respecte que es treballarà juntament amb les entitats del sector per aconseguir “un equilibri entre el copagament i els diners de butxaca”, de manera que els barems siguin més equitatius.

BANER_300X250

Ambdues parts també van tractar la sentència del Tribunal Suprem que ha fallat en contra del recurs interposat per la Generalitat per la invasió de competències en la gestió dels programes d’interès general que es financen a través de la casella del 0,7% de l’RPF. Ginesta va lamentar aquesta nova sentència i va assegurar que “la distribució irregular del 0,7% ens genera entre 20 i 30 milions d’euros de dèficit social, i històricament ho hem denunciat”: Per aquest motiu, va seguir, “la recorrerem, per dignitat, i també comptem amb totes les entitats per tal d’avaluar altres mesures alternatives”.

El secretari general va aprofitar la trobada per explicar que el nou Govern de la Generalitat està treballant en el desenvolupament de l’Agència Catalana de Protecció Social, que veurà la llum en els pròxims mesos i que serà “la receptora de tot el marc de protecció social en general”.

Josep Ginesta va manifestar també que “la manera més eficient de distribuir els recursos amb un equilibri territorial és contractant serveis a les entitats socials”, alhora que va posar de relleu la gran tasca del tercer sector social i ha assegurat que la concertació de serveis amb entitats sense ànim de lucre per a realitzar un servei públic “és la manera d’arribar a més gent”.

banner_dental

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*