Diumenge, 3 desembre 2023
- PUBLICITAT -spot_img
IniciENTITATSEls XXVI Premis AICE reconeixeran la tasca que es fa en el...

Els XXVI Premis AICE reconeixeran la tasca que es fa en el món dels implants coclears, la sordesa i la discapacitat

En una cerimònia que se celebrarà aquest dissabte 25 de novembre a l’Hotel Catalonia Plaza de Barcelona 

campanya 25N diba
premis aice 2023
Guardó dels Premis AICE // Foto: federació AICE

La Federació AICE entregarà el proper dissabte 25 de novembre els XXVI Premis AICE, en una cerimònia que se celebrarà a l’Hotel Catalonia Plaza de Barcelona. Aquests premis es lliuren a persones, organitzacions o institucions que durant l’any anterior hagin destacat per algun dels objectius que la Federació AICE considera prioritaris al món dels implantats coclears, de la sordesa i/o de la discapacitat en general.

El lliurament de premis anirà a càrrec de l’Honorable Senyor Carles Campuzano, Conseller de Drets Socials, de la Generalitat de Catalunya. Els guardonats dels Premis AICE 2023 són:

Premi Institucional: El Premi Institucional recau a l’Ajuntament de Còrdova per la seva tasca a fer la ciutat accessible amb entorns no agressius per a ciutadans i visitants. Ha posat en valor exemples com els avenços aconseguits en transport públic, amb la implementació creixent de recursos com Navilens o pictogrames, tant amb bus com amb taxis, l’adaptació completa del Museu Julio Romero de Torres, l’adaptació en curs del Gran Teatre o l’oferta de lleure inclusiu de què disposa la ciutat.

Premi Mèdic: El Premi Mèdic ha estat concedit al Doctor Andrés Soto Varela per la seva tasca múltiple combinant alhora la direcció del servei d’otorinolaringologia del Complexe Hospitalari Universitari de Santiago de Compostel·la (CHUS) i la docència com a professor titular a la Universitat de Santiago de Compostela, així com liderar la investigació mèdica otorinolaringòloga d’Espanya que proporciona, encara que sigui a llarg termini, solucions que resoldran els problemes dels pacients.

Campanya 25N Diputació de Barcelona

Premi a l’accessibilitat: La persona premiada en aquesta edició és Lucía Álvarez per contribuir a l’accessibilitat per a les persones amb pèrdua auditiva, usuàries o no d’implant coclear a través de la seva inclusió a les obres que ella crea o produeix, així com per fundar l’equip 100% femení de MEZZOFORTE 111. Una productora inclusiva, que pretén eliminar barreres de comunicació permetent la inclusió del nostre col·lectiu en qualsevol situació social, especialment en el lleure, art i teatre; a través del subtitulat inclusiu, no sent qualsevol subtítol que pugui fer un programa, sinó seguint una formació específica en un fitxer audiovisual d’alta qualitat.

Premi a mitjans de comunicació: El premi en aquest àmbit recau en  el Doctor Ricardo Gil per la tasca que fa a les xarxes socials, els nous mitjans de comunicació, per fer arribar els missatges sobre diferents malalties o discapacitats com la discapacitat auditiva profunda, directament dels pacients i els seus familiars, així com la societat en general per aconseguir la màxima difusió d’una forma veraç, ràpida, entenedora, així com especialment per la tasca de fer accessible a la comunicació amb subtitulat totes les seves publicacions que tant agraeixen les persones implantades coclears.

Premi al voluntariat: Cada any l’entitat entrega el Premi al Voluntariat a un dels seus col·laboradors o col·laboradores, com a mostra d’agraïment a l’esforç desinteressat que tots ells efectuen, contribuint al funcionament, desenvolupament i visibilització de l’entitat. El nom, es farà públic al moment del lliurament, per a sorpresa de la persona premiada.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content