El Govern dobla les places de la Unitat per a menors privats de llibertat amb problemes de salut mental i drogues

Un de cada dos menors que passen per la Unitat es reinsereix

govern-places-justícia-juvenil-salut-mental
Les conselleres de Justícia i Salut parlant amb joves de la Unitat // Foto: gencat

Els departaments de Justícia i Salut amplien les places de la Unitat Terapèutica del Centre Educatiu Els Til·lers (Mollet del Vallès), l’equipament on ingressen els menors que han comès un delicte, privats de llibertat per ordre judicial, i amb problemes de salut mental i toxicodependències. El Govern n’ha pràcticament doblat la capacitat, que passa de 12 a 20 persones. Les 8 noves places corresponen a una nova Unitat de convivència educativa annexa, destinada a facilitar la rehabilitació i reinserció a la comunitat dels joves. Aquesta unitat està dissenyada específicament per crear un ambient agradable i càlid, reduir l’estrès, l’agressivitat i l’agitació dels joves atesos, mitjançant els sentits i l’experimentació d’estímuls visuals, auditius, olfactius i tàctils agradables i relaxants. 

Junt amb l’increment de places, l’equipament incorpora 14 nous professionals a l’equip dels 26 psicòlegs, psiquiatres, treballadors i educadors socials, monitors, infermers, mestres, auxiliars administratius i d’infermeria, cuiners i administratius que ja formaven part de l’equipament. L’ampliació ha suposat una inversió inicial de mig milió d’euros per adequar l’espai i un cost afegit de 1,7 ME cada any per al seu finançament. La consellera de Justícia, Ester Capella, i la consellera de Salut, Alba Vergés, van visitar l’espai ahir.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Un de cada dos menors que passen per la Unitat terapèutica es reinsereix, segons les dades de Reincidència dels menors internats en la Unitat terapèutica del CE Els Til·lers, publicada el 2018 pel Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada, un 20% per sota de la taxa general de reinserció en la justícia juvenil (70%).

La Direcció General d’Execució Penal a la Comunitat i de Justícia Juvenil gestiona els set centres de justícia juvenil que hi ha a Catalunya: Can Llupià (Barcelona), Montilivi (Girona), El Segre (Lleida), Folch i Torres (Granollers), L’Alzina (Palau Solità i Plegamants) i Oriol Badia (Guardiola de Font- rubí) i la Unitat Terapèutica del CE Els Til·lers (Mollet del Vallès).

BANER_300X250

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*