Dissabte, 2 desembre 2023
- PUBLICITAT -spot_img
IniciDEPENDÈNCIAEls pensionistes per incapacitat permanent poden millorar la seva prestació a partir...

Els pensionistes per incapacitat permanent poden millorar la seva prestació a partir dels 55 anys

Poden sol·licitar la incapacitat total qualificada que dona dret a un increment del 20% en el percentatge aplicat a la base reguladora

campanya 25N diba
seguretat social i persones amb discapacitat incapacitat permanent
Edifici de la Tresoreria General de la Seguretat Social // Foto: Wikimedia Commons

Quan un treballador veu disminuïda o anul·lada la seva capacitat laboral degut a una malaltia o accident, pot accedir a una prestació del sistema públic de pensions coneguda com a incapacitat permanent, proporcionada per la Seguretat Social.

Hi ha diferents graus d’incapacitat, el més sever és la gran invalidesa, que es concedeix quan el treballador necessita ajuda d’una altra persona per dur a terme les activitats més bàsiques de la seva vida diària. El segueix la incapacitat absoluta, que impedeix al treballador exercir qualsevol professió o ofici.

En el cas de la incapacitat permanent total, aquesta incapacita el treballador per a la seva ocupació habitual, però li permet exercir-se en un altre camp laboral. Tot i això, és important prestar atenció als canvis que es produeixen quan el beneficiari arriba als 55 anys.

En aquest moment, es pot sol·licitar la incapacitat permanent total qualificada, cosa que dóna dret a un increment del 20% en el percentatge aplicat a la base reguladora de la prestació.

Campanya 25N Diputació de Barcelona

Per fer la sol·licitud, cal completar un formulari a la seu electrònica de l’Institut Nacional de la Seguretat Social, proporcionant la màxima informació disponible, com ara nom, cognoms, DNI, adreça, correu electrònic i número de telèfon.

Un cop realitzada la sol·licitud, es rebrà un justificant de recepció en format PDF. Posteriorment, la persona interessada a obtenir l’augment a la pensió per incapacitat permanent rebrà una resolució de la sol·licitud al seu domicili.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content