La Fundació Setba celebrarà el pròxim 18 de setembre la tretzena edició de la gala del Premi Setba, un esdeveniment anual que posa de manifest el talent artístic i la creativitat d’artistes amb discapacitat intel·lectual. Tindrà lloc a les 18:30 hores, a l’auditori del CaixaForum Barcelona.
El Premi Setba, considerat el certamen més destacat del seu gènere a nivell estatal, reconeix i promou l’expressió artística d’artistes amb discapacitat intel·lectual. Amb una dotació total de 7.900 €, és un punt de trobada per als professionals de l’art, entitats i empreses que comparteixen la missió de visibilitzar el talent d’aquests creadors.
Durant la gala, es donarà a conèixer l’obra guanyadora del Premi Setba 2023. Aquesta edició ha comptat amb la participació de 1.460 persones de 85 entitats del sector de la discapacitat intel·lectual de Catalunya, la qual cosa representa un augment d’11 entitats respecte a l’any passat. També es presentarà l’etiqueta d’un nou vi del celler Lacrima Baccus, obra escollida dins de les presentades al certamen, i altres premis.
Com en anteriors edicions, el Premi Setba inclou una exposició posterior de les obres seleccionades, que es durà a terme a la Pigment Gallery de Barcelona. L’obertura de l’exposició serà el dia 28 de setembre a les 19:00 hores i estarà vigent fins al diumenge 15 d’octubre.
Novetats de la gala
Per primera vegada, el públic general ha tingut l’oportunitat de votar l’obra preferida entre les 30 obres seleccionades pel jurat, incloent-hi semifinalistes, finalistes i guanyadores. Amb la participació de 1.189 persones en aquesta votació en línia, l’obra guanyadora serà anunciada durant la gala.
D’altra banda, es farà la presentació de les obres que representen a cinc districtes de Barcelona. Amb la col·laboració de cinc centres cívics de cinc districtes de Barcelona (Ciutat Vella, l’Eixample, Sants – Montjuïc, Les Corts i Sarrià – Sant Gervasi), els veïns i veïnes han votat l’obra que més els ha agradat, creada durant el projecte Magistrals, per representar el seu barri.
La gala també comptarà amb una actuació de dansa inclusiva. La peça de dansa “CAMINANTS”, creada per la ballarina i psicòloga Maria Ribera en col·laboració amb usuaris i usuàries d’entitats de salut mental de Catalunya, Fundació Drissa de Girona i Ampans de Manresa, dins del projecte Natura és Cultura, explorarà temes com el límit, la diferència i la superació. Aquesta peça és una expressió de la tendresa humana envers la natura i es realitzarà en la gala.