21.4 C
Barcelona
Dilluns, 6 juliol, 2020

Els moviments de salut mental en 1a persona és reuniran amb l’activista pels drets humans Tina Minkowitz

Recomanats

El Procicat aprova el Pla sectorial de represa de la normalitat en l’àmbit residencial

El Procicat ha aprovat el Pla sectorial de represa de la normalitat...

Dincat veu inacceptable el retard en els pagaments a les entitats socials anunciat pel Govern

El sector de la discapacitat intel·lectual a Catalunya s’ha sumat avui a...
Tina Minkowitz activisme salut mental
L’advocada i activista pels drets humans, Tina Minkowitz // Foto: Activament

L’advocada i activista pels drets humans, i una de les redactores de la Convenció sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat de l’ONU, Tina Minkowitz, es trobarà el proper dilluns 21 de gener amb els moviments activistes de salut mental, aprofitant la seva participació com a ponent en els seminaris sobre el dret a l’exercici de la capacitat jurídica, organitzats per Salut Mental Catalunya.

Des del moviment en primera persona han volgut aprofitar l’ocasió per tenir una trobada amb Minkowitz, destinat a intensificar les aliances i enfortir l’activisme en drets humans del col·lectiu.

La trobada tindrà lloc de 16 a 19h a la Casa de Mar de Barcelona i l’assistència és gratuïta. Les persones interessades poden reservar plaça enviant un correu a l’adreça activament@activament.org

Tina Minkowitz va representar a la Xarxa Mundial d’Usuaris i Superviventsde Psiquiatria (World Network of Users and Survivors of Psychiatry) en la redacció i negociació de la Convenció sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat de les Nacions Unides (CDPD). Va treballar en el comitè directiu de l’International Disability Caucus i va ser membre del grup de redacció de 40 persones que va crear el text oficial del tractat per a la seva negociació. Se li atribueix gran part del caràcter de canvi de paradigma de la CDPD a les àrees de capacitat legal, llibertat i respecte per la integritat de la persona. Tina és advocada i una supervivent de la psiquiatria i creu en el desenvolupament de perspectives autèntiques d’usuari/supervivent en drets humans.

El llarg recorregut en l’activisme de Tina i la seva participació en la redacció de la CDPD està possibilitant, en aquest moment, un canvi de paradigma a nivell global, en la comprensió i el tracte que reben les persones amb problemàtiques de patiment psíquic o experiències de diversitat mental, els que històricament han estat, i segueixen estant, exposades a la discriminació i a la tortura, sota el paraigua d’una atenció psiquiàtrica paternalista i deshumanitzada, que ha basat el suposat “tractament” en pràctiques de coerció, reclusió, contenció mecànica i química , sota els pilars disciplinaris i biomèdics de la “involuntarietat”, la “consciència de malaltia”; i la “adherència al tractament farmacològic”.

Des del 2006, amb els nous camins oberts per la CDPD, el col·lectiu de les persones amb problemes de salut mental estan en un moment de ser reconeguts com a subjectes de dret i agents polítics, en lloc de com a simples objectes d’intervenció. L’activisme en Drets Humans en salut mental és una responsabilitat col·lectiva i, al mateix temps, la major eina de transformació legislativa, de polítiques públiques i cultural.

- Advertisement -

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat -

NEWSLETTER

Subscriu-te per estar al dia de les últimes notícies, ofertes i anuncis exclusius

Últimes notícies

MIFAS incorpora 94 nous treballadors a la seva plantilla des del mes de juny

El Grup MIFAS ha incorporat a la seva plantilla un total de...

El Centre d’Atenció Diürna d’ASPID reprèn l’activitat en un entorn segur pels usuaris

El Centre de dia Candi Villafañé d’ASPID ha reprès l’activitat presencial després d’haver implementat tots els protocols...

Una mirada personal a l’escola inclusiva

La meva experiència en una USEE (Unitat de Suport Educatiu Especial) va començar l’any 2012, a l’Institut...

La incertesa pel coronavirus obliga a suspendre la tercera edició de l’Inspira Festival Inclusiu 2020

La Fundació MAP i l'Ajuntament de Ripoll han decidit no celebrar la tercera edició de l'Inspira Festival...

El Grup Alba inicia un nou model dels serveis diürns als nous espais de Guissona, Agramunt i Verdú

El Grup Alba ha iniciat un canvi de rumb dels seus serveis diürns cap a un model...
- Advertisement -

també pot interessar-te

- Advertisement -