Els Jocs Mundials per a persones amb paràlisi cerebral arriben a Catalunya amb rècord de participació

Els CPISRA es disputen a Sant Cugat del 7 al 13 d’agost

cartell jocs mundials paràlisi cerebral sant cugat catalunya
Cartell dels CPISRA 2018 de Sant Cugat // Foto: FECPC

Aquest dimarts 7 d’agost arrenquen a Sant Cugat del Vallès la 13a edició dels CPISRA, el jocs mundials per a persones amb paràlisi cerebral que se celebraran fins el 13 d’agost i en el que hi participaran més de 800 esportistes de 30 països d’arreu del món.

Serà la primera vegada que aquests jocs es disputen a Catalunya i tot just els segons que viatgen fora del Regne Unit. Això ha estat possible gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, que donarà suport als organitzadors de l’esdeveniment, la Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals (FECPC) i l’Associació Internacional per la Recreació i l’Esport per a persones amb Paràlisi Cerebral (CPISRA).

BANER_300X250

D’entrada seran un CPISRA World Games de rècord, ja que enguany serà l’edició més nombrosa, doblant el nombre de participants respecte a la del 2015 a Nottingham, entre esportistes, assistents, tècnics, àrbitres i voluntàries.

Uns 600 esportistes de països com Austràlia, Brasil, Canadà, Estats Units, Anglaterra, República Txeca, Sud Àfrica o Tailàndia competiran en quatre disciplines esportives diferents: atletisme, race running, futbol 7 i natació; i en tres modalitats d’esports en desenvolupament: boccia, futbol 7 femení i eslàlom amb cadira de rodes. El total de 7

esports que es disputaran als CPISRA World Games es duran a terme a les instal·lacions esportives de Sant Cugat com el Centre d’Alt Rendiment de Catalunya (CAR), la Rambla del Celler, el Jaume Tubau i La Guinardera.

Els primers dies de les quatre disciplines esportives estaran dedicats a classificar els esportistes segons el grau de discapacitat física; en canvi, les tres modalitats en desenvolupament apostaran per realitzar un campus de tecnificació durant els dos primers dies i dedicar els dos últims per competir. La teoria, però sobretot la pràctica i el

perfeccionament seran els protagonistes els primers dies a la Boccia, el Futbol 7 femení i l’eslàlom.

La cerimònia d’inauguració tindrà lloc el mateix dia de l’inici a les 20h amb l’espectacle Dreams de la companyia La Fura dels Baus a la Zona Esportiva Municipal de la Guinardera. Aquest espectacle serà l’acte central de la cerimònia inaugural dels jocs i comptarà amb la col·laboració de Catalònia Fundació Creativa.

També hi haurà la tradicional desfilada de tots els esportistes, una exhibició de balls populars locals i els parlaments de les personalitats, que correran a càrrec de Carles Muñoz, president de la FECPC; Peter Drysdale, president de CPISRA i Eloi Rovira, tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Sant Cugat.

Els CPISRA World Games també oferiran un ampli ventall d’activitats paral·leles per formar els esportistes en altres camps. Per exemple, el Programa Proud Paralympian, del Comitè Paralímpic Internacional, oferirà xerrades per orientar les carreres esportives dels esportistes a través de la mirada d’ex atletes paralímpics professionals. També se celebrarà la 30a Assemblea Internacional de CPISRA, amb la participació dels 30 països membres, el dimecres 8 d’agost.

Per últim, i per reafirmar l’aposta de la FECPC per desenvolupar nous esports arreu del món com l’aposta per crear el primer equip femení de futbol de l’estat, durant l’assemblea es presentarà la 1a Conferència Internacional d’Eslàlom amb Cadira de Rodes, un projecte impulsat per la Federació i que compta amb el suport del programa Erasmus+ de la Unió Europea.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*