Els grups polítics no es posen d’acord per crear una comissió específica sobre la discapacitat al Parlament

El COCARMI lamenta la manca de consens i l’oportunitat perduda

cocarmi president parlament comissió parlamentaria discapacitat
Trobada al mes de juny amb el president del Parlament de Catalunya // Foto: COCARMI

Les bones sensacions que es van produir ara fa unes setmanes quan una representació del Comitè Català de Representants de les Persones amb Discapacitat (COCARMI) va anar a visitar al president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, per traslladar-li les principals inquietuds i necessitats del col·lectiu de les persones amb discapacitat a Catalunya, s’ha esvaït de cop davant la incapacitat dels diferents grups polítics per posar-se d’acord per aprovar la creació d’una comissió de seguiment de les polítiques relacionades amb les persones amb discapacitat.

Aquesta era una de les principals i històriques reivindicacions del col·lectiu, que van explicar al president del Parlament en la seva visita, i que també havien fet arribar als grups polítics amb representació parlamentària durant l’11a i la 12a legislatura. La constitució d’una comissió que abordi abordi i visualitzi de manera transversal, integral i interseccional tots els assumptes que afecten les persones amb discapacitat i les seves famílies.“Històricament, la discapacitat ha ocupat un lloc marginal tant en el debat polític com en el debat legislatiu. Avui, hem perdut una oportunitat més a Catalunya per situar la discapacitat al centre de l’agenda política i per avançar en el reconeixement dels nostres drets des d’una perspectiva de drets humans”, ha dit el president del comitè, Antonio Guillén.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Per la seva part, la vicepresidenta del COCARMI, Rosa Cadenas, ha assegurat que “estem decebuts perquè, un cop més, en un moment de recuperació econòmica i, a priori, d’estabilitat política, topem amb la dificultat de prioritzar l’agenda social”.

La nova negativa es vista pel COCARMI com una oportunitat perduda per avançar cap a una societat més inclusiva i cohesionada endarrerint l’adaptació de la legislació als principis de la Convenció Internacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat a Catalunya.

BANER_300X250
FECETC_Banner_fira si i millor

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*