Els grups polítics no es posen d’acord per crear una comissió específica sobre la discapacitat al Parlament

El COCARMI lamenta la manca de consens i l’oportunitat perduda

cocarmi president parlament comissió parlamentaria discapacitat
Trobada al mes de juny amb el president del Parlament de Catalunya // Foto: COCARMI

Les bones sensacions que es van produir ara fa unes setmanes quan una representació del Comitè Català de Representants de les Persones amb Discapacitat (COCARMI) va anar a visitar al president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, per traslladar-li les principals inquietuds i necessitats del col·lectiu de les persones amb discapacitat a Catalunya, s’ha esvaït de cop davant la incapacitat dels diferents grups polítics per posar-se d’acord per aprovar la creació d’una comissió de seguiment de les polítiques relacionades amb les persones amb discapacitat.

Aquesta era una de les principals i històriques reivindicacions del col·lectiu, que van explicar al president del Parlament en la seva visita, i que també havien fet arribar als grups polítics amb representació parlamentària durant l’11a i la 12a legislatura. La constitució d’una comissió que abordi abordi i visualitzi de manera transversal, integral i interseccional tots els assumptes que afecten les persones amb discapacitat i les seves famílies.“Històricament, la discapacitat ha ocupat un lloc marginal tant en el debat polític com en el debat legislatiu. Avui, hem perdut una oportunitat més a Catalunya per situar la discapacitat al centre de l’agenda política i per avançar en el reconeixement dels nostres drets des d’una perspectiva de drets humans”, ha dit el president del comitè, Antonio Guillén.

BANER_300X250

Per la seva part, la vicepresidenta del COCARMI, Rosa Cadenas, ha assegurat que “estem decebuts perquè, un cop més, en un moment de recuperació econòmica i, a priori, d’estabilitat política, topem amb la dificultat de prioritzar l’agenda social”.

La nova negativa es vista pel COCARMI com una oportunitat perduda per avançar cap a una societat més inclusiva i cohesionada endarrerint l’adaptació de la legislació als principis de la Convenció Internacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat a Catalunya.

banner_dental

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*