22.6 C
Barcelona
Dijous,28maig,2020
Inici Escola Inclusiva Els estudiants sords reclamen classes online en bones condicions

Els estudiants sords reclamen classes online en bones condicions

implants coclears alumnes sords

La Federación de Asociaciones de Implantados Cocleares de España (Federación AICE) ha denunciat la manca d’accessibilitat a la comunicació que estan patint els alumnes sords a causa de la situació de confinament per la crisi sanitària del Covid-19. 

Segons l’entitat els estudiants estan rebent classes online en condicions lamentables ja que depenen de micròfons, càmeres i la connexió dels professors. En moltes ocasions, denuncien, el so de les classes és pràcticament inintel·ligible, als professors no se’ls poden llegir els llavis per contrallums o perquè simplement no apareixen quan presenten un PowerPoint. Els vídeos usats en exercicis de classe no solen estar subtitulats. 

L’ensenyament no proporciona els drets dels estudiants sords, ni facilita l’accessibilitat de cap tipus. Les oficines de Discapacitat de la Universitat no funciona amb normalitat, ni es manté en la majoria dels casos, el servei del prenedor d’apunts. 

Les plataformes de videotrucades que s’estan fent servir tenen principalment la possibilitat de la subtitulació automàtica o per designar a algú per a la llegenda de la classe, però perquè són serveis a la part que ha de ser proporcionada per la Universitat o l’escola. 

Els exàmens sembla ser que seran realitzats de manera telemàtica, amb el consegüent perjudici pels joves implantats coclear, ja que no tindran el temps addicional estipulat que tenen dret, no podran  repassar les preguntes perquè no es pot tornar en el procés, i en altres casos hi haurà exigències de contestar preguntes via micròfon i webcam exàmens orals. 

La AICE alerta que el no saber el model d’avaluació, sumat a la ineficàcia del sistema d’educació dels alumnes amb implant coclear, està provocant un esgotament mental en molts estudiants, perquè no s’estan respectant els drets fonamental de les persones sordes. 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES ENTRADES

Maite Ruiz: “La LADD està formada per persones interessades en la defensa dels drets”

Maite Ruiz, presidenta de LADD // Foto: Associació LADD Hem volgut parlar en aquesta entrevista amb Maite...

Barcelona llança un pla de xoc en salut mental per combatre els efectes de la Covid-19

Els programes de suport emocional seran vitals per superar la crisi // Foto: Salut Mental Catalunya L’Ajuntament de...

Un assaig clínic accelera la recerca de nous tractaments en malalties neurodegeneratives

L'assaig pot accelerar les vies per trobar possibles tractaments // Foto: Federació ASEM Un assaig clínic per a...

Maravillas Rojo: “Aquesta crisi ha posat de relleu la importància de la vida i les persones”

L'espai #reflexionsdefutur ha entrevistat a Maravillas Rojo // Foto: Taula Tercer Sector A partir de la crisi sanitària,...

COMENTARIS RECENTS