Dissabte, 16 octubre 2021
HomeEsport AdaptatEls esportistes amb discapacitat intel·lectual tornen a la Barcelona Triathlon en...

Els esportistes amb discapacitat intel·lectual tornen a la Barcelona Triathlon en les modalitats individual i unificada

Roger Devesa i Enric Díaz, de la Federació ACELL, van completar la prova amb bons resultats

Esportistes ACELL-Special Olympics triatlhon barcelona
Els esportistes van tenir una destacada actuació en la prova // Foto: Mireia Vizcarro

Els esportistes amb discapacitat intel·lectual de la Federació ACELL i Special Olympics Catalunya han tornat a participar, dos anys després, en la Barcelona Triathlon, una de les proves populars més exigents del calendari esportiu, que s’ha disputat aquest cap de setmana.

En la categoria individual, van completar la prova en Roger Devesa i l’Enric Díaz. Mentre per Díaz, ja havia participat en més d’una desena de triatlons completades, per Devesa, un atleta de 54 anys que ha corregut maratons, mitja marató, i travessies del port, entre altres proves, aquesta era la seva primera competició en la modalitat individual.

D’altra, a la prova van participar també 5 equips unificats formats per esportistes amb i sense discapacitat intel·lectual que van competir en la modalitat sprint per relleus: 750 metres de natació, 20 quilòmetres de ciclisme i 5 quilòmetres de cursa a peu.

Special Olympics internacional fa anys que potencia la pràctica esportiva unificada en totes les seves competicions a través del programa Sports Unified. És una excel·lent manera de millorar i incentivar la inclusió i integració de les persones amb discapacitat intel·lectual mitjançant l’esport i en un mateix equip. La participació en proves populars encara accentua més aquest esperit, atès que competeixen amb les mateixes condicions que la resta d’altetes i hi ha molta més difusió del moviment de Special Olympics. 

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES