Dissabte, 3 juny 2023
Dissabte, 3 juny 2023
IniciMobilitatEls conductors que acreditin mobilitat reduïda podran entrar en les Zones de...

Els conductors que acreditin mobilitat reduïda podran entrar en les Zones de Baixes Emissions (ZBE)

El Ministeri per a la Transició Ecològica està treballant en la modificació del reial decret que regula el seu accés

cartell zona baixes emissions barcelona

El Ministeri per a la Transició Ecològica està treballant per modificar el reial decret que regula les Zones de Baixes Emissions (ZBE) a les ciutats, de forma que reculli com a excepció la prohibició d’accés a aquestes zones als vehicles que transportin o siguin conduïts per titulars de la targeta d’aparcament per a persones amb mobilitat reduïda.

Des de l’1 de gener passat, els municipis espanyols que visquin més de 50.000 habitants i on se superin els límits de contaminants estan obligats a implantar una ZBE.

anunci guies d'arrel

La normativa actual permet l’accés excepcional de vehicles contaminants per raons justificades, com ara vehicles amb els quals es prestin serveis públics bàsics, entre d’altres, serveis d’emergències o recollida d’escombraries.

El Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (Cermi) va presentar el passat 30 de gener una queixa davant l’Oficina d’Atenció a la Discapacitat (Oadis), del Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030, per considerar que el Reial decret estableix excepcions molt genèriques per a l’accés, la circulació i l’estacionament a les zones de baixes emissions.

Per això, va proposar que es permeti l’accés i la circulació dels vehicles conduïts per persones amb alguna discapacitat o utilitzats per traslladar persones titulars de targeta d’estacionament per a persones amb mobilitat reduïda, especialment adaptats per a això o no, amb independència del domicili de la persona titular, del motiu de mobilitat i del seu origen i destí.

La proposta va arribar al Ministeri d’Interior, que va proposar al Ministeri per a la Transició Ecològica modificar el reial decret en línia amb lo sol·licitat pel CERMI. Una proposta de modificació que s’ha posat en marxa i que en breu veurà la llum per facilitar l’accés de les persones amb mobilitat reduïda a les ZBE, com una excepció més de la normativa.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content