Dilluns, 22 abril 2024
spot_img
IniciEDUCACIÓ INCLUSIVAEls alumnes amb necessitats específiques de suport educatiu ja poden demanar els...

Els alumnes amb necessitats específiques de suport educatiu ja poden demanar els ajuts complementis de 400 euros

En concret, la convocatòria fa referència d'ajuts individualitzats per al proper curs 2023-2024

alumnes suport educatiu necessitats educatives especials
Alumnes amb necessitats educatives especials // Foto: Plena Inclusión

La convocatòria per sol·licitar ajuts complementaris de 400 euros per a alumnes amb necessitats específiques de suport educatiu s’obre aquest dilluns, 8 de maig, segons consta a la resolució publicada el passat 26 d’abril al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE).

En concret, la convocatòria fa referència d’ajuts individualitzats per al proper curs 2023-2024 per als alumnes, incloent-hi l’alumnat amb TDAH (Trastorn per dèficit d’atenció per hiperactivitat), que requereixin per un període de la seva escolarització o al llarg de tota ella, determinats suports i atencions educatives específiques derivades de discapacitat, de trastorns greus de conducta o de trastorns greus de la comunicació i del llenguatge associats a necessitats educatives especials”.

També podrà ser beneficiari d’ajuts directes l’alumnat amb Trastorn de l’espectre autista (TEA) no inclòs en això i que requereixi aquests suports.

Així mateix, es convoquen subsidis per necessitats educatives especials derivades de discapacitat o trastorns greus de conducta o trastorns greus de la comunicació i del llenguatge associat a necessitats educatives especials per a famílies nombroses (també inclouen els alumnes amb TEA); ajuts per a programes específics complementaris a l’educació reglada per a alumnat amb necessitat específica de suport educatiu associat a altes capacitats intel·lectuals; i el subsidi de quantia fixa per a despeses addicionals de caràcter general derivades de l’escolarització dels alumnes amb necessitat específica de suport educatiu associada a discapacitat, trastorns greus de conducta o trastorns greus de la comunicació i del llenguatge. També podrà ser beneficiari d’aquest subsidi l’alumnat amb TEA.

El BOE va concretar que podran sol·licitar els ajuts “els alumnes que no superin una determinada renda i/o patrimoni familiar i que presentin necessitat específica de suport educatiu derivada de discapacitat o trastorns greus de conducta o trastorns greus de la comunicació i del llenguatge associat a necessitats educatives especials i que es trobin cursant en centre específic, en unitat d’educació especial de centre ordinari o en centre ordinari que escolaritzi alumnes que presenten necessitats educatives especials, algun dels nivells educatius no universitaris”. Així mateix, podran sol·licitar els ajuts els alumnes amb TEA i els alumnes amb altes capacitats.

Les sol·licituds es poden tramitar a ‘www.educacionyfp.gob.es’ o a través de la seu electrònica del Ministeri d’Educació i Formació Professional a l’adreça ‘https://sede.educacion.gob.es’. El termini de presentació conclou el 20 de setembre.

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

SERVIMEDIA
SERVIMEDIA
© SERVIMEDIA. Aquesta informació és propietat de Servimedia. Només pot ser difosa pels clients d'aquesta agència de notícies citant Servimedia com a autor o font. Tots els drets reservats. Queda prohibida la distribució i la comunicació pública per tercers mitjançant qualsevol via o suport.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content