‘Lands of fog’ (Terres de boira) és el nom del videojoc creat per un projecte liderat per Narcís Parés, professor del Departament de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions de la Universitat Pompeu Fabra per ajudar a relacionar-se als nens amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA).
Aquest joc interactiu es fruit del treball conjunt del Departament de psicologia de Goldsmiths de la Universitat de Londres i la unitat de trastorns del desenvolupament de l’Hospital Sant Joan de Déu. Per això ha estat provat en 68 infants d’entre 10 i 14 anys a una escola inclusiva de Londres i en un laboratori de la Universitat Pompeu Fabra.
Es tracta d’una projecció circular sobre el terra de sis metres de diàmetre que presenta un món màgic: quatre regnes amagats sota una boira virtual que els nens poden explorar activament tot movent-se per l’espai, amb la peculiaritat que tant els escenaris com les criatures que hi habiten només apareixen si els infants interactuen i col·laboren entre si.
Després d’haver fer tots els anàlisi possibles l’impulsor del projecte, Narcís Parés, ha assegurat que el videojoc pot promoure la comunicació i la socialització. “Hem obert moltes portes, totes viables, i ara cal veure com traslladem aquests resultats a un procés terapèutic” ha afirmat satisfet. L’únic problema de moment que presenta aquest videojoc és el seu cost, ja que els 15.000 euros que costa dificulten la seva implementació en les escoles.
RT DiaridelaDiscap: El videojoc ‘Terres de Boira’ ajuda els nens amb autisme a relacionar-se https://t.co/Xm0ZjZdPSg; univpompeufabra #TIC …