Dijous, 27 gener 2022
IniciDiscapacitatEl TSJC confirma la discapacitat d’una guia turística que va contraure fibrosis...

El TSJC confirma la discapacitat d’una guia turística que va contraure fibrosis pulmonar

coloms plaça catalunya guia turística discapacitat
Els coloms de la plaça Catalunya han estat els causants de la discapacitat // Foto: Pixabay

Els coloms de la Plaça de Catalunya i la Rambla de Barcelona, o més concretament els seus excrements, han estat els causants de la fibrosis pulmonar severa que han provocat una situació de gran invalidesa d’una informadora turística que va treballar per Turisme de Barcelona entre 2008 i 2010.

Així ho ha confirmat la Sala de los Social del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) en la resolució d’un recurs presentat pel Consorci de Turisme de Barcelona, Barcelona Activa i les asseguradores, que determina que si la treballadora “no hagués estat treballant en aquelles oficines a l’aire lliure, no hauria agafat la malaltia”.

El TSJC manifesta que la treballadora “estava inhalant de forma directa l’olor dels excrements dels coloms” i determina aquest fet com l’origen professional de la malaltia que confirma la discapacitat en grau de ‘gran invalidesa’, què és quan la gravetat dels mals patits provoquen la necessitat de l’ajuda de tercers per a realitzar tasques quotidianes.

D’aquesta manera, el TSJC dona credibilitat als informes mèdics que vinculen com a única causa desencadenant de la malaltia l’exposició a aquests increments i constata l’existència de diversos informes dels serveis de prevenció de l’empresa i d’Inspecció de Treball que veien necessari un canvi del lloc de treball que mai es va arribar a produir.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content