El TSJC condemna als Mossos per marginar a quatre agents amb discapacitat

Hauran d’indemnitzar a cadascú d'ells amb 10.000 euros per danys morals

cotxe mossos d'esquadra
El TSJC obliga als Mossos a indemnitzar als quatre agents // Foto: Wikimèdia Commons

Segons ha publicat el diari “El Mundo” una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) obliga a la Generalitat de Catalunya a indemnitzar amb 10.000 euros per danys morals a cada un dels quatre agents del cos de Mossos d’Esquadra apartats a l’any 2004 després de patir diverses lesions en acte de servei que els van deixar discapacitats.

El TSJC considera ara que el Departament d’Interior va causar un “impacte o patiment” en els agents al apartar-los i evitar la seva reincorporació en altres tasques malgrat tenir la llei al seu favor. L’alt tribunal també ha acusat a la direcció dels Mossos d’haver ignorat de forma reiterada una resolució de 2007 del Parlament perquè els agents fossin destinats a treballs per els que estiguessin capacitats.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Els agents van esperar a ser derivats a una segona activitat, tal i com obliga la llei dels Mossos d’Esquadra redactada en 1994. La normativa, no obstant, estava buida en quant a la reincorporació d’agents ferits en acte de servei. Acollits a aquest buit, els responsables de la Direcció General de Policia (DGP) van deixar en l’aire el trasllat dels agents a noves responsabilitats i els van apartar de tota relació amb els Mossos.

La llei es va acabar redactant en 2008, 14 anys després de la pròpia llei dels Mossos d’Esquadra, lo que suposava una situació de discriminació respecte, per exemple, al cos de bombers on sí que els treballadors en aquesta situació eren recol·locats en tasques administratives. Fins i tot, el passat mes de desembre el Síndic de Greuges també va redactar un informe “crític” amb l’exclusió dels policies lesionats.

BANER_300X250

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*