Dissabte, 23 setembre 2023
IniciEDUCACIÓ INCLUSIVAEl tancament d’una escola d’educació especial de Mollet deixa a 70 alumnes...

El tancament d’una escola d’educació especial de Mollet deixa a 70 alumnes amb NEE sense saber on aniran el proper curs

Disputa entre Educació i el consistori per determinar de qui és la responsabilitat de donar una solució

moduls afectats escola educacio especial mollet
Mòduls afectats de l’escola // Foto. (AMPA Can Vila)

Uns 70 alumnes amb necessitats educatives especials (NEE) de l’Escola d’educació especial Can Vila de Mollet no saben a hores d’ara on començaran el proper curs escolar al setembre. 

ICF23_Baner Financament-300x600

Des del passat 1 de juliol s’han quedat sense escola perquè dos dels edificis del centre estan en unes condicions molt dolentes, i la baralla entre el consistori i el Departament d’Educació per veure qui ha d’assumir la responsabilitat manté a les famílies preocupades perquè no saben que passarà amb els seus fills en el futur.

L’Ajuntament de Mollet assegura que és la Generalitat qui ha de construir un edifici nou, mentre Educació assegura que l’escola és municipal i per això s’ha d’encarregar el consistori.

Segons els informes tècnics, sol·licitats per les dues administracions al mes d’abril, els edificis han deixat de ser útils des del passat 30 de juny. La conselleria ja ha comunicat al consistori que finalment no instal·laran nous mòduls per substituir als edificis afectats, i està pensant en altres solucions com podria ser la reubicació dels alumnes afectats en altres escoles d’infantil i primària del municipi.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Aquesta solució no és ben vista pels familiars dels alumnes, que consideren que per les seves necessitats educatives especials, poden tenir greus problemes d’adaptació.

A tot això, l’Ajuntament de Mollet no descarta presentar una demanda contencioso administrativa demanant mesures cautelars d’urgència abans que comenci el nou curs.

Actualment ’Escola d’educació especial Can Vila de Mollet acull un total de 164 alumnes de 24 poblacions de la comarca amb necessitats de cures molt específiques en diferents graus.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content