Dilluns, 25 octubre 2021
IniciDestacadesEl sector de la salut és i serà un factor clau en...

El sector de la salut és i serà un factor clau en la reindustrialització i la reconstrucció econòmica i social

Foment de Treball, la Unió Catalana d’Hospitals i la Internacional Hospital Federation han celebrat una webinar aquest matí

webinar sector salut la unio
Un moment de la webinar celebrada aquest matí // Foto: La Unió

El sector de la salut marcarà la competitivitat diferencial dels països i serà un eix per créixer diferent, segons ha quedat palès a la webinar El sector salut: una oportunitat per a la reindustrialització i reconversió d’empreses que han impulsat avui conjuntament Foment de Treball, la Unió Catalana d’Hospitals i la Internacional Hospital Federation.

En la presentació, Josep Sánchez Llibre, President de Foment del Treball ha subratllat la importància que el sector salut i l’economia vagin de la mà en un context “d’esperança”, per l’arribada de les vacunes i les oportunitats de rellançament de l’economia.

En la seva intervenció, Roser Fernández, Directora General de la Unió Catalana d’Hospitals, ha aportat dades de la contribució econòmica del sector salut i de les seves potencialitats de futur com a sector tractor de la reconstrucció, reindustrialització i reconversió d’empreses, i de com la resposta l’emergència de la COVID-19 ha despertat al teixit empresarial local. I aquest impacte estratègic cal sumar-hi el més essencial, que té cura del principal actiu d’un país, les persones.

Sobre com la resposta a l’emergència de la COVID ha despertat el teixit empresarial local, Bartomeu Ayala, de la Fundació Althaia, Hospital de Manresa, ha mostrat diverses experiències demostratives relacionades a l’ecosistema d’innovació i tecnologia de l’entitat i com, vinculat al centre sanitari més important de la Catalunya central, les empreses desenvolupen projectes i productes que contribueixen a la millora del sistema de salut i, a la vegada, són una oportunitat de mercat.

Finalment, Ron Lavater, CEO de la Internacional Hospital Federation (IHF) i Anna Riera, directora d’afers internacionals de La Unió han explicat l’oportunitat que suposa el 44è Congrés Mundial d’Hospitals (WHC) que es farà a Barcelona del 8 a l’11 de novembre del 2021, que organitza la IHF i La Unió. Es tracta del primer congrés mundial d’aquestes característiques que se celebra en situació de pandèmia i que reunirà més de 1.500 experts de tot el món en una ciutat que aglutina moltes empreses que aposten pel sector salut.

El sector salut en xifres

Com ha quedat clar en la webinar, el sector salut, a Catalunya, té i tindrà una contribució econòmica creixent: actualment, suposa el 8,4% del Valor Agregat Brut, més d’un 10,1% de l’ocupació, més d’un 5,2% de la Inversió Estrangera Directa, més d’un 7,8% de la inversió catalana a l’estranger, més d’un 8% de les exportacions catalanes de béns. I és el segon sector en innovació tecnològica.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES