Dimecres, 19 gener 2022
IniciInclusió SocialEl sector de la discapacitat vol mesures d’accessibilitat de la publicitat en...

El sector de la discapacitat vol mesures d’accessibilitat de la publicitat en les televisions

audiodescripció publicitat televisió
L’audiodescripció també hauria d’estar disponible a la publicitat // Foto: Teatro Accesible

La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) obrirà properament una consulta pública sobre la conveniència i oportunitat de adoptar mesures d’accessibilitat en la publicitat en suport audiovisual emesa per les televisions.

El Defensor del Pueblo va traslladar al CNMC una queixa feta pel Comitè de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI) respecte a la manca d’accessibilitat de la publicitat audiovisual en els mitjans televisius.

El sector de la discapacitat va denunciar una manca de normativa en aquest àmbit, com sí que existeix amb la programació general, on s’ha de complir un percentatges mínims de contingut accessible (d’un 70 a un 90% en el cas de la subtitulació).

EL CERMI ha exigit en aquest sentit la creació d’un norma reguladora que obligui a les televisions a emetre publicitat incorporant mesures d’accessibilitat (subtitulat, llengua de signes i audiodescripció) per acabar amb aquesta discriminació per els espectadors amb discapacitat sensorial.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content