Dijous, 29 juliol 2021
spot_img
prevent_banner_aula2021_375x225
IniciDestacadesEl sector de la discapacitat i la salut mental reclama a la...

El sector de la discapacitat i la salut mental reclama a la Generalitat actualitzar el seu finançament

sector discapacitat salut mental finançament
El sector ha perdut una mitjana de poder adquisitiu del 9,3% // Foto: MIFAS

La setmana passada un representació de la Comissió de Discapacitat i Salut Mental de La Confederació va traslladar al Secretari d’Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, Francesc Iglesias, la pèrdua d’una dècada al sector i li va reclamar la recuperació del finançament i el poder adquisitiu.

Des de l’any 2009 el finançament dels serveis d’atenció i suport a la discapacitat, la salut mental i l’atenció precoç a Catalunya ha estat, en el millor dels casos, congelat; i mentre l’IPC ha pujat un 15,9%, les entitats han mantingut els serveis i han assumit una mitjana d’increments salarials del 6,5%, la qual cosa representa una pèrdua mitjana de poder adquisitiu del 9,3%.

banner flyer interpersonas

El sector afirma que les organitzacions han suportat una càrrega insostenible que comporta un clar retrocés en els drets socials de les persones, especialment les més vulnerables, i no  s’ajusta al model de país pel qual es ve treballant des del Tercer Sector. És per això que, agrupades en el si de La Confederació, les entitats representatives del sector han decidit actuar col·lectivament per revertir aquesta situació i aconseguir una major inversió en aquesta tipologia de serveis absolutament necessaris per garantir la qualitat de vida i l’autonomia de les persones amb discapacitat intel·lectual, discapacitat física, i/o problemàtiques de salut mental.

Les demandes del sector es concreten en la recuperació del 9,3% de poder adquisitiu amb efectes retroactius des de l’1 de gener de 2018, i la definició d’un pla de treball per la incorporació d’increments de tarifes a partir de 2019 amb l’objectiu de garantir la qualitat de l’atenció a les persones, la sostenibilitat dels serveis i la millora de les condicions laborals dels professionals que hi treballen i que també han patit aquest escenari de contenció.

El secretari d’Afers Socials i Famílies va reconèixer l’esforç i l’aportació del Tercer Sector Social en aquests darrers anys i s’ha compromès a donar una resposta al sector sobre l’increment d’enguany abans de finalitzar el mes de setembre de 2018, així com a treballar conjuntament per construir una estratègia d’actualització de tarifes de cara al 2019 i anys posteriors.

OFERTA 5è ANIVERSARI !!!

SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER DIÀRIA PER NOMÉS 7,99€ L'ANY

Necessitem la teva col·laboració per seguir fent un periodisme de qualitat que respecti i doni visibilitat a les persones amb diversitat funcional

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES