El programa Young Athletes s’incorpora com a disciplina esportiva als Jocs Special Olympics 2018

Està adreçat als nens i nenes de 2 a 7 anys amb discapacitat intel·lectual

young athletes discipna esportiva jocs special olympics
Els nens i nenes que participen al programa Young Athletes // Foto: Isma Monfort

Amb el tret de sortida de l’onzena edició dels Jocs Special Olympics que es disputen a Andorra la Vella i La Seu d’urgell del 4 al 7 d’octubre, s’ha posat també en marxa un dels projectes més ambiciosos d’aquest esdeveniment, el programa Young Athletes com una disciplina esportiva.

El programa Young Athletes, elaborat conjuntament amb la Fundació Leo Messi, pretén  introduir al món esportiu als nens i nenes de 2 a 7 anys amb discapacitat intel·lectual mitjançant jocs, cançons i altres activitats L’objectiu d’aquesta iniciativa és, a banda de treballar l’equilibri, la flexibilitat, la força i la coordinació, que els petits puguin iniciar-se en el món esportiu i millorar la capacitat de relacionar-se amb el seu entorn.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Com a qualsevol altre disciplina esportiva, al final de la jornada el president d’Special Olympics Catalunya, Sergi Grimau, l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla i el vicepresident de la Federació Acell, Toni Garrich, van lliurar la que per molts infants era la primera medalla dels Jocs Special.

Segons Sergi Grimau: “El YAP representa l’essència dels Special Olympics i sobretot és la llavor dels nostres futurs esportistes, així com un acompanyament als centres d’educació i a les pròpies famílies a través dels valors de l’esport”.

BANER_300X250

L’origen del programa Young Athletes (YAP) prové dels Estats Units on el 2005 es van posar en pràctica un seguit de proves pilot amb escoltes de tot el món. Arran de l’èxit assolit, el programa es va implementar progressivament en aquells països on els Special Olympics tenen presència, fins arribar finalment a Catalunya l’any 2013. Des de fa 5 anys Special Olympics Catalunya ha impulsat el YAP durant el curs escolar en els centres d’educació especial.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*