El programa ‘Sense Ficció’ estrena un documental de conscienciació social sobre l’autisme

Produït per la Federació Catalana d'Autisme

sense ficció documental conscienciació autisme
En Marc, de 10 anys, és un dels protagonistes del documental // Foto: Federació Catalana d’Autisme

Aquest dimarts 16 d’octubre el programa Sense Ficció, emetrà el documental ‘Peixos d’aigua dolça (en aigua salada)’ sobre la vida del Marc (10 anys) i la Mariona (23), tots dos amb autisme.

El documental està produït per la Federació Catalana d’Autisme i dirigit pel Marc Serena i el Biel Mauri, i vol fer visible l’autisme i sensibilitzar sobre les dificultats a què han de fer front les persones que tenen autisme a Catalunya, uns trastorns clarament a l’alça i que estan fent que els hospitals comencin a disposar d’unitats específiques d’autisme.  A banda de mostrar el dia a dia del Marc i la Mariona, intervenen els principals experts en aquest àmbit a casa nostra.

D’altra banda, la Federació Catalana d’Autisme, que aplega una quinzena d’entitats i representa un miler de famílies, lamenta la celebració, ahir, a Balaguer, d’una conferència pseudocientífica en què es donava a conèixer una falsa cura de l’autisme. Al mateix temps celebra l’obertura de l’expedient sancionador que ha obert el Govern de la Generalitat contra els organitzadors de l’esdeveniment.

Al mateix temps l’entitat ha recomanat a les famílies que acaben de rebre un diagnòstic d’autisme que recorrin a les associacions de pares i famílies, que són les úniques que els poden adreçar als professionals i tractaments adequats a cada cas i que poden millorar els símptomes i la qualitat de vida de les persones amb autisme.

 

banner_dental

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*