Dimecres, 24 abril 2024
spot_img
IniciENTITATSEl programa d’inversió d’impacte Tiina reconeix Mallart Artesans Xarcuters per la seva...

El programa d’inversió d’impacte Tiina reconeix Mallart Artesans Xarcuters per la seva tasca de transformació social

La xarcuteria social impulsada per la Fundació Mas Alborna ha rebut un finançament de 40.000 euros

mallart artesans xarcuters programa Tiina
Guanyadors de la segona edició del programa d’inversió d’impacte Tiina // Foto: Fundació Mas Albornà

La segona edició del programa d’inversió d’impacte Tiina, promogut per la Fundació Daniel i Nina Carasso en col·laboració amb la Fundació Ship2B, ha reconegut Mallart Artesans Xarcuters, la xarcuteria social impulsada per la Fundació Mas Albornà, com un dels cinc projectes d’impacte social guanyadors que rebran finançament per a continuar la seva tasca de transformació social. 

El programa Tiina destina un total de 250.000 € per al finançament de projectes que impulsen la transformació social cap a una societat més ecològica, justa i inclusiva. Mallart Artesans Xarcuters, en particular, ha rebut un finançament de 40.000 euros en reconeixement del seu compromís amb la inclusió social a través de l’elaboració d’embotits artesans.

Aquest projecte té una doble missió: promoure la inclusió laboral de col·lectius vulnerables i preservar la qualitat alimentària dels embotits artesanals. L’enfocament en la producció d’aliments de qualitat, amb ingredients locals i receptes tradicionals, és una prioritat per a Mallart Artesans Xarcuters. Joan Clotet, director de la Fundació Mas Albornà, ha subratllat que el suport de les fundacions Daniel y Nina Carasso i Ship2B reforça el compromís de Mallart en la creació d’oportunitats per a persones amb discapacitat, trastorns mentals o en risc d’exclusió social.

Fundada el 2018 per la Fundació Mas Albornà, Mallart Artesans Xarcuters ha rebut diversos reconeixements per la seva contribució social i innovació alimentària. Premis com el de creixement empresarial del Clúster Catalonia Food Retail el 2023 o el premi Innofòrum 2021 per al “Gust més original” del Paté Rústic de Gall del Penedès IGP, destaquen el compromís de Mallart amb la qualitat i la innovació.

A més de Mallart, altres projectes guardonats en el sector de l’alimentació sostenible inclouen Ecocentral, centrat en la distribució d’aliments agroecològics en centres escolars, i la Fundació Mescladís, que promou la restauració sostenible i la integració social. En l’àmbit de l’art ciutadà, els projectes Cross Border i ConArte Internacional han estat reconeguts per la seva contribució a la conscienciació social i l’accés a la cultura infantil.

La cerimònia de tancament del programa Tiina va tenir lloc a Madrid el passat 28 de febrer a l’Impact Hub, on els participants van tenir l’oportunitat de presentar els seus projectes davant d’un públic format per professionals, empreses i institucions vinculades a l’ecosistema d’impacte, l’alimentació i la cultura. Durant l’esdeveniment, Joan Clotet i Cristina Barbacil, directora de Comunicació de la Fundació Mas Albornà, van convidar els assistents a sumar-se a la campanya “Fem la botifarra a l’exclusió” de Mallart, reforçant la idea de vincular la producció alimentària amb la inclusió social.

En una taula rodona organitzada durant l’acte, Barbacil va compartir l’experiència dels participants del programa Tiina, posant de relleu la importància del suport a projectes d’impacte social com una via per a la transformació positiva de la societat.

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content