Dissabte, 24 setembre 2022
Dissabte, 24 setembre 2022
IniciCulturaEl programa d’accessibilitat ‘La mirada Tàctil’ apropa la cultura a la comunitat...

El programa d’accessibilitat ‘La mirada Tàctil’ apropa la cultura a la comunitat de persones sordes

exposicio-mirada-tactil-diba-cultura-persones-sordes
Exposició accessible del programa ‘La mirada Tàctil’ // Foto: Diputació de Barcelona

El programa d’accessibilitat cultural ‘La mirada Tàctil’ de la Diputació de Barcelona orientat cap a la comunitat de les persones sordes, es concentra en oferir un millor servei comunicatiu als museus per assegurar els continguts de les exposicions permanents a la comunitat sorda signant i oralista, amb la finalitat d’aconseguir  una major autonomia dels visitants.

Per aquest motiu, sota l’assessorament de FESOCA, es treballa en  la producció de vídeos amb intèrprets en llengua de signes per a la comunitat sorda signant, en subtitulats per satisfer les necessitats de la comunitat sorda oralista, i en locucions que ofereixen un enriquiment de la visita per a la resta de visitants dels museus.

Per apropar els museus  a la comunitat sorda, s’ha creat el canal de Youtube “La Mirada Tàctil”, on es donen a conèixer els continguts de les exposicions permanents, els espais  tàctils d’interpretació dels continguts del museu, i les exposicions itinerants creades per la Xarxa de Museus Locals i en altres espais patrimonials que no són museus. Així mateix, els museus de la Xarxa disposen d’una oferta d’hores amb serveis d’intèrpret que poden sol·licitar per als seus actes públics. En aquest context, la col·laboració amb FESOCA assegura un rigor professional dels productes audiovisuals.

La mirada Tàctil és un programa d’accessibilitat cultural promogut per  la Xarxa de Museus Locals de la Diputació de Barcelona, formada per 68 museus de 57 municipis. El seu objectiu és fer dels museus un espai per a tothom, sensibles a les desigualtats i compensar les dificultats comunicatives d’aquells col·lectius sovint poc representats.

El passat 14 de juny, aquest programa es va sumar a la commemoració del Dia Mundial de la Llengua de Signes.

Una altra demostració del compromís de la Diputació de Barcelona amb la comunitat sorda és que des de fa un any ha incorporat la traducció simultània en llengua de signes a les sessions plenàries de la corporació durant la retransmissió que es fa en directe per internet.

A més, també presta a aquest col·lectiu diferents serveis individualitzats per realitzar tràmits o gestions, com poden ser consultes administratives i prioritàriament les entrevistes amb els serveis socials bàsics.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
El Diari de la DisCapacitat és el primer digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content