Dissabte, 2 desembre 2023
- PUBLICITAT -spot_img
IniciMOBILITATEl PP demana a la DGT que faciliti cotxes adaptats a les...

El PP demana a la DGT que faciliti cotxes adaptats a les autoescoles per a conductors amb discapacitat

Perquè les persones amb mobilitat reduïda tinguin les mateixes condicions que la resta per obtenir el carnet de conduir

campanya 25N diba
El PP demana cotxes adaptats a les autoescoles
Un conductor amb discapacitat amb el seu cotxe // Foto: Servimedia

El Grup Parlamentari Popular ha registrat una proposició no de llei al Congrés dels Diputats amb què reclama al Govern mesures per millorar l’accés de les persones amb mobilitat reduïda a l’obtenció del carnet de conduir en igualtat de condicions que la resta dels ciutadans.

La iniciativa, recollida per Servimedia i que serà debatuda i votada a la Comissió sobre Seguretat Viària de la Cambra Baixa, reclama a la Direcció General de Trànsit (DGT), que va tenir un pressupost de gairebé 975 milions d’euros en despeses el 2022, la compra d’un nombre suficient de vehicles adaptats per a la posterior cessió gratuïta” a les escoles particulars de conductors per tal que s’utilitzin a les classes pràctiques que facin persones amb discapacitat que aspirin a obtenir el carnet de conduir.

A més, el PP proposa que prefectures provincials i locals de trànsit també tinguin vehicles adaptats perquè persones amb mobilitat reduïda facin l’examen pràctic per tenir el permís de conduir o per a la seva renovació extraordinària.

A més, els populars volen que el Govern impulsi ajudes econòmiques per a adaptacions de vehicles comprats per espanyols amb mobilitat, amb residència legal a Espanya i que tinguin més dificultats econòmiques, atenent les variables de renda familiar, patrimoni i/o unitat familiar.

Campanya 25N Diputació de Barcelona

Estudi

Segons l’estudi ‘Persones amb discapacitat en l’accés al permís de conduir’, realitzat per la Fundació CNAE i la Fundació per a la Seguretat Viària amb la col·laboració de la Fundació ONCE, les persones amb discapacitat que mai no han intentat obtenir el carnet de conduir argumenten que es deu en gran part a la seva discapacitat (60,3%), però també a la por o dificultats (24,1%), motius econòmics (20,7%), manca o manca d’autoescoles (13,8%) o perquè no ho necessiten o no els agrada (8%).

A més, més d’un 8% de les persones que van obtenir el permís de conduir després de la seva discapacitat es van veure obligades a posar a disposició de l’autoescola un vehicle adaptat a les necessitats, cosa que no passa amb les persones que utilitzen un vehicle ordinari.

El PP apunta que les persones amb discapacitat que no poden aporten el seu vehicle adaptat a les autoescoles de vegades es veuen obligades a desplaçar-se a altres províncies, per la qual cosa hi ha “un greuge econòmic” per rebre la formació viària necessària abans d’obtenir el carnet.

Segons els populars, la DGT ha mitigat “de manera tardana i inapropiada” aquesta “discriminació” a través d’una instrucció del 13 de gener del 2022, que estableix un protocol per permetre l’ús de vehicles adaptats cedits gratuïtament per entitats o associacions tant durant el procés de formació de l’aspirant com en la realització de les proves pràctiques a les prefectures provincials de Trànsit.

El PP qualifica de “com menys inaudit” el fet que “el Govern confiï exclusivament en la generositat i l’altruisme de terceres persones, entitats o associacions en accedir a la cessió de vehicles per facilitar l’accés de les persones amb discapacitat al permís de conduir” quan la DGT va tenir un pressupost de 974,8 milions d’euros per gastar el 2022.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

SERVIMEDIA
SERVIMEDIA
© SERVIMEDIA. Aquesta informació és propietat de Servimedia. Només pot ser difosa pels clients d'aquesta agència de notícies citant Servimedia com a autor o font. Tots els drets reservats. Queda prohibida la distribució i la comunicació pública per tercers mitjançant qualsevol via o suport.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content