Dimarts, 20 febrer 2024
IniciDIA DE LES PERSONES AMB DISCAPACITATEl moviment CERMI reclama la ràpida adopció de la tarjeta europea de...

El moviment CERMI reclama la ràpida adopció de la tarjeta europea de discapacitat per construir una “Europa Social”

L’entitat ha publicat un manifest amb 14 demandes clau relacionades amb la tarjeta europea de la discapacitat 

reunió comitè executiu cermi estatal
La reunió del Comitè Executiu del CERMI Estatal es va fer en format online // Foto: CERMI

El Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI) ha reclamat l’adopció “ràpida” d’una targeta europea de discapacitat per construir “una Europa Social, una Europa de les persones, una Europa que defensi i preservi els drets, la inclusió i el benestar de les persones amb discapacitat i de les seves famílies”.

Aquesta és la principal reivindicació que la plataforma de la discapacitat ressalta en un manifest publicat durant la reunió del Comitè Executiu del CERMI Estatal amb motiu de la celebració del Dia Internacional i Europeu de les Persones amb Discapacitat, que es commemora cada 3 de desembre. “Necessitem una Europa on el factor social sigui prevalent i estigui assegurat, ja que el que és social és qualitat i calidesa democràtica” adverteix la plataforma cívica.

El moviment CERMI, valora positivament la proposta recent de Directiva Europea per la qual s’estableixen la Targeta Europea de Discapacitat i la Targeta Europea d’Estacionament per a persones amb discapacitat, que respon a una demanda de la societat civil de la discapacitat, a la qual Espanya i el CERMI hi han contribuït en bona mesura.

Tal com expliquen des de CERMI, el Semestre de Presidència de la Unió Europea 2023 és un moment idoni per impulsar un procés d’adopció àgil que permeti que aquesta Directiva europea, llargament esperada, s’adopti i s’apliqui “en el menor temps possible”.

Per tot això, el moviment CERMI al Dia Internacional i Europeu de les Persones amb Discapacitat, presenta un contundent manifest amb 14 demandes clau relacionades amb la Targeta Europea de Discapacitat.

A més, el moviment advoca per l’accessibilitat universal, l’estatut preferent per a dones i nenes amb discapacitat víctimes de violència, i una participació activa de les institucions europees en campanyes educatives i de presa de consciència.

A més, el CERMI ha recordat en aquest manifest que l’agenda política de la discapacitat encara té dues qüestions essencials en espera. D’una banda, la modificació de l’article 49 de la Constitució Espanyola i, de l’altra, l’elevació del 0,7% a l’1% de l’assignació tributària dels impostos de la renda i de societats, per atraure més recursos que permetin enfortir la sostenibilitat de les parts més fràgils de la comunitat.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content