El moviment associatiu de la paràlisi cerebral surt al carrer per visibilitzar la seva afectivitat i sexualitat

Lleida, Tarragona i Terrassa, entre d’altres acullen avui actes reivindicatius

flashmob carrer dia paràlisi cerebral
Els flashmob seran avui protagonistes de les reivindicacions sobre la paràlisi cerebral // Foto: FEPCCAT

La Federació Catalana d’Entitats de Paràlisi Cerebral i Etiologies Similars (FEPCCAT), i les seves 13 entitats membres, commemoren avui amb diversos actes al carrer arreu de Catalunya el Dia Mundial de la Paràlisi Cerebral, que tindrà lloc el proper dissabte 6 d’octubre. El moviment de la paràlisi cerebral surt al carrer per convidar la societat catalana a mirar “cara a cara” el col·lectiu, per reivindicar el seu dret a la intimitat i reclamar una millor educació afectiva i sexual que permeti gaudir d’aquesta a les persones amb paràlisi cerebral.

Les accions s’inscriuen en la campanya “No miris a una altra banda”, promoguda per Confederación ASPACE i recolzada per la federació a nivell de Catalunya, i les seves entitats a nivell territorial.

BANER_300X250

Les ciutats de Lleida, Tarragona i Terrassa, entre d’altres, acullen actes durant tot el dia de les entitats membres de FEPCCAT, que treballen per més de 6.000 persones amb paràlisi cerebral i altres discapacitats.

A Lleida, l’Associació Aremi ha triat la Plaça Paeria com a espai de trobada i reivindicació. Diversos membres de l’entitat hi llegiran un manifest en presència del paer en cap, Fèlix Larrosa. Per tancar l’acte es durà a terme un flashmob amb tots els membres de l’entitat.

A la ciutat de Tarragona, l’APPC de Tarragona serà l’amfitriona d’un programa de Tarragona Ràdio en directe. Aquesta cobertura anirà acompanyada de la lectura del Manifest del Dia Mundial de la Paràlisi Cerebral i del ball d’un flashmob amb la cançó “No mires a otro lado”.

A Terrassa, per la seva part, la Fundació Terrassenca Prodis projectarà un audiovisual entorn de la campanya “No mires a otro lado” amb la lectura prèvia de missatges per part d’usuaris reivindicant el dret a gaudir plenament de la seva afectivitat i sexualitat. A més, també s’hi llegirà el manifest del Dia Mundial de la Paràlisi Cerebral. Per acabar, es durà a terme un concert de Beamz, un instrument musical adaptat, a càrrec d’un grup de persones amb paràlisi cerebral usuàries dels serveis de Prodis. La façana de l’ajuntament restarà il·luminada de blau i taronja.

A més de les activitats a peu de carrer, moltes entitats també duran a terme actes dins dels seus propis centres, on s’hi abordarà la temàtica de l’afectivitat i la sexualitat del col·lectiu, i on s’hi llegirà el Manifest del Dia Mundial de la Paràlisi Cerebral.

banner_dental

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*