26 C
Barcelona
Divendres, 29maig 2020

El moviment associatiu de la paràlisi cerebral surt al carrer per visibilitzar la seva afectivitat i sexualitat

També has de llegir...

Un informe del CERMI recull la vulneració dels drets humans de les persones amb discapacitat a Catalunya

L'informe fa referència a la segona activitat de la Guàrdia Urbana // Foto: Ajuntament de Barcelona El Comitè...

Més facilitats de les persones amb discapacitat per accedir als ajuts per pagar el lloguer

La COVID-19 està afectant també al pagament dels lloguers d'habitatges // Foto: Wikimedia Commons La Generalitat de Catalunya...

COCARMI preocupat perquè es pugui retallar la dotació d’atenció a persones amb discapacitat

Una persona amb discapacitat pujant a un taxi adaptat // Foto: Arxiu El president del Comitè Català de...

El Govern destina més de 9M€ a projectes d’inserció laboral de persones amb discapacitat

Les persones amb discapacitat són un col·lectiu de difícil inserció laboral // Foto: UAB.cat El Departament de Treball,...

flashmob carrer dia paràlisi cerebral
Els flashmob seran avui protagonistes de les reivindicacions sobre la paràlisi cerebral // Foto: FEPCCAT

La Federació Catalana d’Entitats de Paràlisi Cerebral i Etiologies Similars (FEPCCAT), i les seves 13 entitats membres, commemoren avui amb diversos actes al carrer arreu de Catalunya el Dia Mundial de la Paràlisi Cerebral, que tindrà lloc el proper dissabte 6 d’octubre. El moviment de la paràlisi cerebral surt al carrer per convidar la societat catalana a mirar “cara a cara” el col·lectiu, per reivindicar el seu dret a la intimitat i reclamar una millor educació afectiva i sexual que permeti gaudir d’aquesta a les persones amb paràlisi cerebral.

Les accions s’inscriuen en la campanya “No miris a una altra banda”, promoguda per Confederación ASPACE i recolzada per la federació a nivell de Catalunya, i les seves entitats a nivell territorial.

Les ciutats de Lleida, Tarragona i Terrassa, entre d’altres, acullen actes durant tot el dia de les entitats membres de FEPCCAT, que treballen per més de 6.000 persones amb paràlisi cerebral i altres discapacitats.

A Lleida, l’Associació Aremi ha triat la Plaça Paeria com a espai de trobada i reivindicació. Diversos membres de l’entitat hi llegiran un manifest en presència del paer en cap, Fèlix Larrosa. Per tancar l’acte es durà a terme un flashmob amb tots els membres de l’entitat.

A la ciutat de Tarragona, l’APPC de Tarragona serà l’amfitriona d’un programa de Tarragona Ràdio en directe. Aquesta cobertura anirà acompanyada de la lectura del Manifest del Dia Mundial de la Paràlisi Cerebral i del ball d’un flashmob amb la cançó “No mires a otro lado”.

A Terrassa, per la seva part, la Fundació Terrassenca Prodis projectarà un audiovisual entorn de la campanya “No mires a otro lado” amb la lectura prèvia de missatges per part d’usuaris reivindicant el dret a gaudir plenament de la seva afectivitat i sexualitat. A més, també s’hi llegirà el manifest del Dia Mundial de la Paràlisi Cerebral. Per acabar, es durà a terme un concert de Beamz, un instrument musical adaptat, a càrrec d’un grup de persones amb paràlisi cerebral usuàries dels serveis de Prodis. La façana de l’ajuntament restarà il·luminada de blau i taronja.

A més de les activitats a peu de carrer, moltes entitats també duran a terme actes dins dels seus propis centres, on s’hi abordarà la temàtica de l’afectivitat i la sexualitat del col·lectiu, i on s’hi llegirà el Manifest del Dia Mundial de la Paràlisi Cerebral.

- Advertisement -

Articles relacionats

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Advertisement -

Últimes notícies

Les entitats de malalties neuromusculars demanen que no es retallin les subvencions del 0,7% de l’IRPF

Concentració amb motiu del Dia Mundial de les Malalties Neuromusculars // Foto: Federació ASEM La Federació Espanyola de...

La xarxa de salut mental reclama un desconfinament que garanteixi els suports per a tothom

La xarxa de salut mental reclama una desescalada amb garanties per a tothom // Foto: Salut Mental Catalunya

Tornen els #DirectesFCEDF durant el mes de juny amb Susana Rodríguez, jugadora de pàdel adaptat

El proper dijous 4 de juny a les 19h comença una nova edició dels #DirectesFCEDF, una iniciativa...

Acaben les obres de millora d’accessibilitat del cementiri de la Batllòria a Sant Celoni

L’Ajuntament de Sant Celoni ha finalitzat aquesta setmana les obres d’arranjament de la part antiga del cementiri...

La Generalitat declara Special Olympics Catalunya com a Entitat d’Utilitat Pública

L'enitat treballa per la inclusió de les persones amb discapacitat intel·lectual // Foto: Special Olympics Catalunya La Generalitat...