El Monestir de Pedralbes estrena una maqueta tàctil que millora l’accessibilitat per les persones cegues

Podran distinguir els diferents components de la tomba de la Reina Elisenda II

monestir pedralbes maqueta tàctil discapacitat visual
Un visitant amb discapacitat tocant la maqueta tàctil // Foto: Ajuntament de Barcelona

El Monestir de Pedralbes ha estrenat una maqueta tàctil a la tomba de la Reina Elisenda II que permet a les persones amb discapacitat visual comprendre els elements formals que el composen.

El monument sepulcral de la reina, construït pel mestre de Pedralbes, es troba ubicat en dues cares, una al presbiteri de l’església i una altra, al claustre del monestir, abastant dos pisos d’aquest. Es tracta d’un sarcòfag únic, cobert amb una tapa plana, damunt la qual descansa la figura jacent d’Elisenda, vestida com a reina al cantó del presbiteri i com a penitent al cantó del claustre, on veneraven les religioses del monestir.

Aquesta doble visualització feia que fos complicat d’entendre per a tots els públics, però amb aquesta maqueta permetrà a tothom apreciar el seu disseny total. També s’ha incorporat una peanya giratòria regulable en alçada i que permet l’aproximació de les persones amb mobilitat reduïda i usuàries de cadires de rodes.

A més a més, les cartel·les informatives s’han reproduït amb textos de grans caràcters contrastats i Braille i el contingut està adaptat a la lectura fàcil.

banner-electium_300x250-V3_nou copy

La iniciativa s’emmarca dins del Pla d’actuació de millores de l’accessibilitat universal als museus de Barcelona, dissenyat conjuntament per l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) i l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD)

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*