Dilluns, 6 febrer 2023
Dilluns, 6 febrer 2023
IniciDia de les Persones amb DiscapacitatEl món de la discapacitat a les Terres de Lleida reivindica els...

El món de la discapacitat a les Terres de Lleida reivindica els seus drets amb motiu del Dia de les Persones amb Discapacitat

Les entitats presentaran nous continguts de l’Observatori sobre discapacitat a Lleida i faran un mural participatiu sota el lema #SumemMans

Cartell mural inclusiu Terres de Lleida
Cartell del mural inclusiu #SumemMans // Foto: Down Lleida

Les persones amb discapacitat i les federacions del sector de la discapacitat a les Terres de Lleida alcen la veu aquest divendres, 3 de desembre, Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, en un acte a la Diputació de Lleida, a les 11 h del matí, per exemplificar i posar de manifest quines són les xifres que representen al col·lectiu, mitjançant la plataforma web de l’Observatori sobre la discapacitat a Lleida (OdisLleida).

A la web s’hi ha incorporat l’apartat ‘Reivindiquem’ on es fa un recorregut pels diferents suports que necessiten les persones amb discapacitat en cada etapa vital, d’acord amb la Convenció Internacional de Drets de les Persones amb Discapacitat. I s’hi exposen totes les reivindicacions de cadascuna de les entitats i federacions que col·laboren al projecte. A més a més, també s’ha ampliat la videoteca amb nous testimonis, a l’apartat “Testimonis”.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

El mateix dia, 3 de desembre, de 17h a 18:30h, a la Plaça Sant Joan, es podrà participar pintant un mural col·laboratiu sota el lema #SumemMans. Amb aquesta suma de mans es vol simbolitzar que tothom suma en defensa dels drets de les persones amb discapacitat.

Les línies vermelles en la vulneració dels drets

Les entitats i federacions del sector de la discapacitat a Lleida denuncien les situacions greus de vulneració dels drets que pateixen constantment les persones amb discapacitat intel·lectual, i que consideren que s’han de solucionar amb urgència. Entre aquestes vulneracions posen alguns exemples:

● Les persones amb discapacitat que volen i poden viure de manera autònoma a la comunitat, no tenen accés a l’habitatge ni poden accedir als Serveis d’Atenció i Suport a la Vida Independent (SASVI), que necessiten per manca de finançament públic suficient.

● Cal garantir l’accés a una educació inclusiva i de qualitat a tots els infants i joves cadascú amb les pròpies característiques i necessitats, dotant als centres educatius de recursos suficients

● Reivindiquen que, després d’un ICTUS o dany cerebral sobrevingut, les persones puguin mantenir una atenció tant de temps com sigui necessari . No només durant el primer any, ja que molts cops les seqüeles són de per vida.

● Millora de les infraestructures d’atenció de la xarxa de Salut mental pública a Lleida basant-se en un model de Salut mental comunitària i amb una projecció d’entorn que respecti els drets de les persones amb una problemàtica de Salut mental.

● Reclamen la plena igualtat i la inclusió social per a les persones cegues i amb discapacitats visuals greus i per al total de la discapacitat en general.

● Cal aconseguir que es reconegui l’especificitat de la paràlisi cerebral i la pluridiscapacitat i que les famílies tinguin els suports i recursos necessaris per atendre els seus familiars amb grans necessitats de suport.

Les entitats organitzadores de la campanya i de totes les accions amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat són: Federació ALLEM, ECOM, DOWN LLEIDA, FEPCCAT, FESALUT, ONCE Lleida i Salut Mental Catalunya – Coordinadora Terres de Lleida.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content