El Maresme posa en marxa la campanya ‘El menjar cura!’ per promoure la recerca sobre la disfàgia

Impulsada pel Consorci Sanitari del Maresme (CSdM)

logo-campanya-disfagia-maresme-el-menjar-cura

El Consorci Sanitari del Maresme (CSdM) ha posat en marxa la campanya de captació de fons ‘El menjar cura!’ per promoure la recerca sobre la disfàgia (dificultat per empassar) i millorar la salut de la població del Maresme afectada per aquesta malaltia.

Amb els diners recaptats es desenvoluparan protocols per detectar la malaltia de forma precoç, principalment en persones grans (1 de cada 4 de més de 70 anys ho pateix) i en aquells que pateixen afectacions neurològiques (Alzheimer, Parkinson, paràlisi cerebral). En cas d´ictus, la disfàgia és la principal causa de mort després de patir la malaltia.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Els fons recaptats també serviran per impulsar tractaments de neuro-rehabilitació i per ensenyar a les famílies i professionals de la salut a fer dietes adequades segons el diagnòstic i necessitat nutricional (adaptació de fluids i sòlids) de cada persona. 

D’altra banda, la campanya posarà en marxa un programa pioner a l’Escola d’Educació Especial L’Arboç (Fundació Maresme) per millorar l’alimentació dels alumnes, molts d’ells amb afectacions neurològiques i la majoria amb disfàgia.

BANER_300X250

Per fer les donacions s’ha creat un microsite amb informació sobre aquesta campanya que estarà activa fins el 13 de desembre, que es tancarà amb un sopar solidari.

FECETC_Banner_fira si i millor

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*