Dilluns, 24 juny 2024
IniciACCESSIBILITAT UNIVERSALEl Kit de vot accessible per a les eleccions al Parlament Europeu...

El Kit de vot accessible per a les eleccions al Parlament Europeu es pot demanar fins el 13 de maig

Per sol·licitar-lo només cal trucar al telèfon gratuït 900150000 del Ministeri de l’Interior, i proporcionar la informació personal necessària, com el nom, cognoms, DNI, data de naixement, adreça postal i un telèfon de contacte

kit vot accessible eleccions al parlament
El kit de vot accessible porta la documentació en Braille // Foto: Ajuntament de Cubelles

El proper 9 de juny tindran lloc les eleccions al Parlament Europeu. Per assegurar la plena participació de les persones amb discapacitat visual, el Ministeri de l’Interior ofereix un kit de vot accessible en Braille per a les persones amb discapacitat visual. El termini per sol·licitar aquest kit està obert fins al dilluns 13 de maig, i és essencial que les persones interessades en aquest servei el sol·licitin amb antelació per assegurar-ne la disponibilitat.

És important tenir en compte que el kit de vot accessible només es pot recollir al col·legi electoral el dia de les eleccions. No es proporciona a domicili. Aquest kit garanteix que les persones amb discapacitat visual puguin exercir el seu dret al vot de manera autònoma i secreta, un pas crucial cap a la inclusió i la igualtat de drets.

Per sol·licitar el kit de vot accessible, només cal trucar al telèfon gratuït del Ministeri de l’Interior, al número 900.150.000. A l’altre costat de la línia, només cal proporcionar la informació personal necessària, com el nom, cognoms, DNI, data de naixement, adreça postal i un telèfon de contacte. L’Administració electoral es farà càrrec de gestionar el col·legi electoral corresponent.

El dia de les eleccions, amb el DNI com a identificació, a les persones sol·licitants se’ls lliurarà un petit maletí acompanyat d’un espai privat on preparar el vot. Aquest maletí contindrà instruccions en Braille, sobres etiquetats en Braille amb el nom de les candidatures, així com sobres de votació buits per a cada candidatura. Això permet que el vot sigui tant autònom com secret.

Per votar, les persones utilitzen la papereta corresponent a la candidatura triada, la qual s’introdueix en el sobre de votació sense Braille, garantint així la confidencialitat del vot. Un cop preparat el vot, es procedeix a la taula electoral corresponent per exercir el dret de vot. Aquest procediment assegura que el vot de les persones amb discapacitat visual sigui igual al de la resta dels electors.

Aquesta iniciativa ha estat rebuda amb entusiasme per part de l’Associació Catalana per a la Integració de les Persones Cegues (ACIC), que valora positivament el compromís amb la participació autònoma i secreta de les persones amb discapacitat visual. No obstant això, l’entitat ha expressat la decepció pel fet que el kit de vot no es pugui rebre a domicili, una mesura que ja ha demostrat ser efectiva i popular en altres eleccions autonòmiques.

PUBLICITAT

Per això reclama que les autoritats continuïn millorant l’accés al vot per a tots. Encara hi ha barreres que cal superar, com el vot per correu, que segueix essent inaccessible, així com les eleccions municipals. El vot és un dret fonamental i universal, i és responsabilitat de tots assegurar que totes les veus siguin escoltades.

PUBLICITAT

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content