Diumenge, 25 setembre 2022
Diumenge, 25 setembre 2022
IniciOpinióEl Grupo SIFU no respecta el conveni de la discapacitat

El Grupo SIFU no respecta el conveni de la discapacitat

Des del Comitè d’Empresa de la societat SIFU, S.L. voldríem denunciar les constants irregularitats que ens trobem dins la mateixa en matèria de compliment del Conveni Col·lectiu CET Catalunya. 

Els incompliments que més destaquen són els següents:

– Pagament Plus nocturnitat inferior al marcat en conveni

– Vacances fora del període indicat en conveni

– No realització de descans de 15 min. en jornades intensives de 6 hores o superiors.

– No compliment de lliurament de roba de treball en temps i forma.

– No lliurar calendaris laborals als treballadors.

Els incompliments esmentats anteriorment són només exemples del que com a Comitè ens trobem en el dia a dia en els diferents centres on SIFU presta els seus serveis com a empresa de Facility Services amb personal amb discapacitat.

Des del Comitè volem denunciar que aquest tipus de problemàtiques no veu la llum en cap dels mitjans de comunicació: premsa escrita, ràdio i televisió, on sí es veuen notícies de la bona tasca que fan aquest tipus de centres. 

Però la realitat és que actualment els Centres especials de Treball s’han pervertit i han perdut de vista el seu objectiu final, la inserció laboral de persones amb discapacitat a l’empresa ordinària. El treballador/a amb discapacitat s’ha convertit en un mer mitjà per cobrar una subvenció. 

Aquests centres es dediquen a “segrestar” al treballador amb discapacitat per continuar percebent subvencions arribant així a “marginar” les seves oportunitats laborals a l’empresa ordinària.

Des del Comitè d’empresa de SIFU, S.L. estem cansats d’injustícies.  Amb el suport dels sindicats CCOO i UGT (representants sindicals en matèria de discapacitat), estem prenent mesures que van més enllà de la Inspecció de treball perquè aquest tipus de situacions no es tornin a repetir.

Autor: Comitè Empresa SIFU, S.L.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

7 COMENTARIS

  1. Referent al incumplimient de Grupo Sifu a Girona, no m’han respectat ni com a persona ni la meva discapacitat, no he pogut descansar ni 5 minuts dins les 8h intensives de treball, vaig tenir que començar a treballar sense la roba adecuada ni eines. El 1er dia tot eren exigències sense formació, sense eines ni feina. El següent dia ens truquen a un grup que érem 3 persones i ens vàren despedir. Tot perquè ells consideraven que no cumpmiem amb les espectetives laborals de l’empresa. Les quals estaven limitades a fer feines de jardineria a 36 graus al sol sense medis, sense temps d’hidratacio i acusant sense tindre en compte en cap moment les discapacitats físiques, mentals… Que teníem. Vaig presentar una queixa a BCN i encara estic en l’espera de la seva resposta.

  2. En estos 4 años que llevo con ellos ,todo es nefasto,no cumplen convenio,se hacen horas extras que están prohibidas y luego no las pagan,los supervisores unos mentirosos a la mínima te engañan y amenazan si no cumples sus servicios,una verguenza de empresa ,luego saca pecho la dirección diciendo lo bien que se portan con el discapacitado ….y esto mentira…..como personas dejan mucho que desear.

  3. Muy bien y acertado por parte del Comité de Empresa. Somos un colectivo que cobramos el SMI por trabajos mucho mejor remunerados en empresas ordinarias, lo que supone una competencia desleal y el abaratamiento salarial del sector que provoca la caída de los ingresos por cotizaciones a la Seguridad Social y notables reducciones en las pensiones por jubilación. Hagas lo que hagas, todos tenemos la misma categoría laboral, la que justifica que cobremos el SMI. Da igual si haces labores de vigilancia, si controlas cámaras de vídeo, si te exigen en la empresa asignada una productividad extraordinaria que al resto de trabajadores ordinarios de la empresa les remuneran aparte… Sifu juega con ventaja. Vende nuestros servicios a bajo coste y obtiene rentabilidad alta a través de las subvenciones y exenciones fiscales. Lo de que no tienen ánimo de lucro no se lo cree nadie.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content