El Grupo SIFU Lleida celebra 15 anys d’inclusió laboral de persones amb discapacitat

La delegació ha realitzat un total de 883 insercions laborals

grup sifu lleida 15è aniversari inclusió laboral discapacitat
La vetllada va servir per reconèixer a clients i treballadors de la delegació // Foto: Grupo SIFU

Un centenar de persones, incloent membres del teixit empresarial, l’àmbit social i l’Administració lleidatana, van assistir ahir a la celebració del 15è aniversari de Grupo SIFU Lleida, Centre Especial de Treball especialitzat en el sector dels Facility Services, que va tenir lloc al Parador de Lleida.

Entre les personalitats presents a l’acte hi eren Joan Gómez, 5è Tinent d’Alcalde i Regidor de Participació Ciutadana, Drets Civils i Cooperació de l’Ajuntament de Lleida, i el Subdelegat del Govern a Lleida, José Crespín. Per això el vicepresident del Centre Especial de Treball, Albert Campabadal, va destacar l’important paper que tenen tant l’Administració com les empreses en el foment de la integració laboral de les persones amb discapacitat, “aquesta és una història d’èxit gràcies a totes les persones que hi ha darrere i que avui estan aquí representades”. “La nostra principal diferència amb la resta d’organitzacions del sector és que nosaltres hem situat a la persona com a eix principal del nostre negoci”, va afegir.

BANER_300X250

El Grupo SIFU va aprofitar també la jornada per posar en valor el compromís dels seus clients amb el col·lectiu de les persones amb discapacitat, i per això va donar un reconeixement a Plus Fresc, un dels clients més emblemàtics de la delegació a Lleida.

De la mateixa manera va donar protagonisme als seus treballadors donant un altre reconeixement a Josep Mª Vila, treballador de serveis auxiliars de la companyia des de fa 11 anys.

Seguint el fil de donar visibilitat a l’àmbit de la discapacitat, la vetllada va continuar amb les actuacions musicals de Toni Fernández, guitarrista amb ceguera, i Paula López, pianista amb una malaltia autoinflamatoria, i del testimoni d’Agna Egea, una jove a qui li van diagnosticar Esclerosi Múltiple quan només tenia 15 anys

L’Agna Egea és una de les guanyadores de les beques “Persigue tus sueños de GAES” i també una de les protagonistes del cicle de conferències “Testimoniales: historias de superación” que organitza la citada organització juntament amb Fundación Grupo SIFU i que porta per tota la geografia espanyola.

Més de 800 contractacions a persones amb discapacitat a la província Des de la seva obertura l’any 2003, la delegació de Grupo SIFU a Lleida ha fet 833 contractacions i ha realitzat serveis de jardineria, neteja i auxiliars a tota la província, tant a empreses privades com públiques. Actualment aquesta oficina compta amb 103 treballadors, el 89% dels quals té alguna discapacitat, ja sigui física, psíquica, sensorial o malaltia mental. A més, el 26% de la plantilla té alguna discapacitat considerada de difícil inserció, un col·lectiu especialment vulnerable amb el qual el Centre Especial de Treball està molt conscienciat i pel que ha apostat en els últims anys, augmentant-ne les contractacions a la majoria de les seves delegacions.

A nivell Estatal, Grupo SIFU compta amb delegacions a totes les comunitats autònomes i amb una plantilla de més de 4.500 treballadors, el 89% dels quals té alguna discapacitat.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*