21.3 C
Barcelona
Dijous, 4 juny 2020

El Grupo SIFU Lleida celebra 15 anys d’inclusió laboral de persones amb discapacitat

Apunta't al nostre Newsletter

Per estar al dia de totes les notícies, anuncis i ofertes especials

També has de llegir...

FSCD i Diari de la Discapacitat, junts per millorar la visibilitat mediàtica de la discapacitat intel·lectual

Èxit21 és el diari digital de la Fundació Catalana Síndrome de Down // Foto: FCSD La Fundació Catalana...

Cultura commemora els 10 anys de la Llei de la Llengua de Signes Catalana

Nen expressant-se en LSC // Foto: gencat El Departament de Cultura, a través de la Direcció General de...

Un informe del CERMI recull la vulneració dels drets humans de les persones amb discapacitat a Catalunya

L'informe fa referència a la segona activitat de la Guàrdia Urbana // Foto: Ajuntament de Barcelona El Comitè...

Més facilitats de les persones amb discapacitat per accedir als ajuts per pagar el lloguer

La COVID-19 està afectant també al pagament dels lloguers d'habitatges // Foto: Wikimedia Commons La Generalitat de Catalunya...

grup sifu lleida 15è aniversari inclusió laboral discapacitat
La vetllada va servir per reconèixer a clients i treballadors de la delegació // Foto: Grupo SIFU

Un centenar de persones, incloent membres del teixit empresarial, l’àmbit social i l’Administració lleidatana, van assistir ahir a la celebració del 15è aniversari de Grupo SIFU Lleida, Centre Especial de Treball especialitzat en el sector dels Facility Services, que va tenir lloc al Parador de Lleida.

Entre les personalitats presents a l’acte hi eren Joan Gómez, 5è Tinent d’Alcalde i Regidor de Participació Ciutadana, Drets Civils i Cooperació de l’Ajuntament de Lleida, i el Subdelegat del Govern a Lleida, José Crespín. Per això el vicepresident del Centre Especial de Treball, Albert Campabadal, va destacar l’important paper que tenen tant l’Administració com les empreses en el foment de la integració laboral de les persones amb discapacitat, “aquesta és una història d’èxit gràcies a totes les persones que hi ha darrere i que avui estan aquí representades”. “La nostra principal diferència amb la resta d’organitzacions del sector és que nosaltres hem situat a la persona com a eix principal del nostre negoci”, va afegir.

El Grupo SIFU va aprofitar també la jornada per posar en valor el compromís dels seus clients amb el col·lectiu de les persones amb discapacitat, i per això va donar un reconeixement a Plus Fresc, un dels clients més emblemàtics de la delegació a Lleida.

De la mateixa manera va donar protagonisme als seus treballadors donant un altre reconeixement a Josep Mª Vila, treballador de serveis auxiliars de la companyia des de fa 11 anys.

Seguint el fil de donar visibilitat a l’àmbit de la discapacitat, la vetllada va continuar amb les actuacions musicals de Toni Fernández, guitarrista amb ceguera, i Paula López, pianista amb una malaltia autoinflamatoria, i del testimoni d’Agna Egea, una jove a qui li van diagnosticar Esclerosi Múltiple quan només tenia 15 anys

L’Agna Egea és una de les guanyadores de les beques “Persigue tus sueños de GAES” i també una de les protagonistes del cicle de conferències “Testimoniales: historias de superación” que organitza la citada organització juntament amb Fundación Grupo SIFU i que porta per tota la geografia espanyola.

Més de 800 contractacions a persones amb discapacitat a la província Des de la seva obertura l’any 2003, la delegació de Grupo SIFU a Lleida ha fet 833 contractacions i ha realitzat serveis de jardineria, neteja i auxiliars a tota la província, tant a empreses privades com públiques. Actualment aquesta oficina compta amb 103 treballadors, el 89% dels quals té alguna discapacitat, ja sigui física, psíquica, sensorial o malaltia mental. A més, el 26% de la plantilla té alguna discapacitat considerada de difícil inserció, un col·lectiu especialment vulnerable amb el qual el Centre Especial de Treball està molt conscienciat i pel que ha apostat en els últims anys, augmentant-ne les contractacions a la majoria de les seves delegacions.

A nivell Estatal, Grupo SIFU compta amb delegacions a totes les comunitats autònomes i amb una plantilla de més de 4.500 treballadors, el 89% dels quals té alguna discapacitat.

- Advertisement -

Articles relacionats

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat -

Últimes notícies

SIFU llança una formació per a la integració laboral de persones amb discapacitat post Covid-19

Cartell de la plataforma formativa // Foto: Grupo SIFU La Fundació Grup SIFU llança aquest dijous una plataforma...

Sebastià Catllà renova el càrrec de president de la Fundació AMPANS quatre anys més

Sebastià Catllà, president del Patronat de la Fundació // Foto: AMPANS El Patronat de la Fundació AMPANS ha...

FSCD i Diari de la Discapacitat, junts per millorar la visibilitat mediàtica de la discapacitat intel·lectual

Èxit21 és el diari digital de la Fundació Catalana Síndrome de Down // Foto: FCSD La Fundació Catalana...

Al confinament, bona cara

Francisco Marín // Foto: FCSD Tot va començar el dimecres 11 de març, que va ser l’últim dia...

Leo Messi envia un missatge de suport a les persones usuàries de la Fundació AMPANS

https://www.youtube.com/watch?v=Gz4eGQ9TJXU&feature=youtu.be Al igual que fa uns dies va fer Luis Suarez, el futbolista argentí Leo Messi ha...