Divendres, 19 abril 2024
spot_img
IniciENTITATSEl Grup Alba presenta el seu nou Còdi Ètic, de Bones Pràctiques...

El Grup Alba presenta el seu nou Còdi Ètic, de Bones Pràctiques i de Bon Govern

presentacio codi etic grup alba
A la presentació van acudir més d’un centenera de persones // Foto: Grup Alba

El Grup Alba format per 6 entitats d’economia social (Associació Alba, la cooperativa Lleure Quàlia, la cooperativa Alba Jussà, Alba empresa d’inserció, Club Esportiu Alba i la Fundació Alba Futur) va presentar ahir el seu nou Codi Ètic, de bones pràctiques i de bon govern en un acte davant d’un centenar de persones vinculades a les diferents entitats.

El document del Codi ètic i de Bones Pràctiques i Bon Govern del Grup Alba ha estat realitzat principalment a partir d’un grup motor format per 27 referents d’ètica dels serveis i entitats del Grup Alba en un procés participatiu que ha durat gairebé un any. L’any 2016 l’Associació Alba ja va elaborar un primer codi ètic d’atenció a les persones i es va iniciar un procés de formació als equips en temes d’ètica i un assessorament extern per part de l’Ester Busquets, Doctora en Filosofia i diplomada en Infermeria, experta en el camp de l’ètica.

Els referents d’ètica seran els encarregats de vetllar pel compliment del Codi Ètic i de Bones Pràctiques i Bon Govern, així com detectar possibles males praxis o actuacions compartint-les als espais de deliberació ètica del seu equip i traslladant-les si eś necessari a la plenària de referents d’ètica de forma trimestral, a l’equip directiu o bé a l’ERESS (espai de reflexió ètica en serveis socials) del Grup Alba.

En el nou Codi Ètic s’han establert 7 principis ètics: el principi d’igualtat, autonomia, intimitat, aprenentatge continu, transparència, autogestió i sostenibilitat (social, econòmica i ambiental). I també s’han definiti quines actuacions i bones pràctiques es duran a terme en relació amb els diferents grups d’interès del Grup Alba: els òrgans de govern i les entitats del Grup Alba, les persones ateses de les entitats del Grup, els professionals, les famílies, les persones de suport o entorn proper, les persones sòcies, els proveïdors, els clients, la ciutadania, les organitzacions socials o l’administració.

També han volgut destacar en el document algunes bones pràctiques en relació amb la comunicació i a la captació de fons.

A la presentació del Codi Ètic es va comptar amb la participació de Xavi Orno, membre de l’Observatori de Drets de DINCAT i amb una representació teatral del Grup de Teatre del Centre Ocupacional de l’Associació Alba dirigits per l’escola de teatre CRUMA.

El document del Codi Ètic s’ha elaborat amb lectura fàcil amb la voluntat de fer-lo accessible a totes les persones.

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content