El Govern tanca un acord de pressupostos que millorarà les polítiques de dependència i la Renda Garantida de Ciutadania

Amb el Suport del grup parlamentari Catalunya En Comú Podem

acord pressupostos millora dependencia renda garantida ciutadania
Reunió on es va tancar l’acord de pressupostos // Foto: gencat

El Govern de la Generalitat i el grup parlamentari Catalunya En Comú Podem han presentat l’acord sobre les noves mesures de despesa que inclourà l’avantprojecte de Pressupostos de la Generalitat per al que preveu fins a 58 compromisos i actuacions estructurats al voltant de quatre eixos: la qualitat institucional i dels serveis públics; la reducció de les desigualtats socials, de gènere i territorials; el coneixement, la innovació i la dinamització econòmica i el propòsit d’assolir un horitzó zero d’emissions i residus

Entre aquestes mesures destaca una partida destinada a la dependència creix en 92 M€, que es destinaran a millorar les tarifes i reforçar els Serveis d’Atenció Domiciliària, entre altres actuacions. La dotació global de les polítiques de dependència als pressupostos serà de 1.566 M€. També la Renda Garantida de Ciutadania eleva la seva dotació en 125 M€ i assoleix un pressupost global de 388 M€

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Durant la seva compareixença davant els mitjans de comunicació, el vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda de la Generalitat, Pere Aragonès, ha assegurat que gràcies a aquest acord “obrim una nova etapa amb uns molt bons pressupostos per a Catalunya”. Uns comptes, que segons ha dit, “van més enllà de les valoracions exclusivament macroeconòmiques i prioritzen la dimensió més humana de les xifres ja que estan dissenyats a partir dels valors de l’equitat i la igualtat d’oportunitats, compromesos amb el bé comú i amb la prosperitat compartida”. Per damunt de tot, el pressupost és una eina de transformació de la societat i per construir la Catalunya del futur”, ha reblat. 

Per la seva banda, la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, ha celebrat l’acord perquè els nous pressupostos són una “eina necessària”  i ha remarcat que representen “una garantia d’estabilitat d’aquest Govern”, ja que es tracta de la “llei més important de qualsevol Govern democràtic”.

BANER_300X250

Finalment, la presidenta del grup parlamentari Catalunya En Comú Podem, Jessica Albiach, ha assegurat que gràcies a aquest acord “hem aconseguit el nostre principal objectiu: revertir les retallades després d’una dècada perduda”. “No són els pressupostos que faríem si fóssim govern, però estem especialment contents amb els avenços en matèria de sanitat i educació”, ha conclòs.

FECETC_Banner_fira si i millor

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*