Dilluns, 20 maig 2024
spot_img
IniciDESTACADESEl Govern resol els ajuts Convo2024 per a projectes socials que arriben...

El Govern resol els ajuts Convo2024 per a projectes socials que arriben als 96 M€, un 56% més que el 2022

El pressupost de Drets Socials destinat a subvencions ha augmentat en 34,3 M€ en dos anys, cosa que permet arribar a 2.212 iniciatives de l'àmbit d’atenció a la infància, voluntariat, gent gran o discapacitat

subvencions projectes socials Convo2024
Les subvencions busquen millorar la qualitat de vida de les persones vulnerables // Foto: Obra Social “la Caixa”

El Departament de Drets Socials ha anunciat els resultats de la Convo2024 per a subvencions destinades a projectes i activitats socials, amb una assignació financera que supera els 96 milions d’euros, específicament 96.019.598 €. Aquesta suma representa un increment de 28 milions d’euros, un augment del 41% en comparació amb l’any anterior, i un augment de 34,3 milions d’euros, un 56% més, en comparació amb el 2022. Aquest increment substancial permetrà finançar un total de 2.212 iniciatives en àrees com la infància, el voluntariat, els adults majors, les persones amb discapacitat, la dependència, el suport a les famílies, la inclusió social i la lluita contra el sensellarisme.

En aquesta Convocatòria 2024, el departament ha consolidat els ajuts COSPE, la convocatòria ordinària de subvencions per a projectes i entitats, juntament amb els ajuts per a programes finançats pel 0,7% de l’IRPF. A més, s’han accelerat els terminis de publicació, avaluació i resolució per facilitar la planificació de les entitats del tercer sector.

Aquesta unificació també ha permès organitzar de manera més coherent les diverses línies de subvenció. En total, hi ha 96 línies agrupades en quatre blocs principals:

  • Projectes experimentals d’atenció a persones en risc social (dotació: 41.294.484 €).
  • Inversió en construcció, remodelació o equipament d’establiments de serveis socials (dotació: 10.967.685 €).
  • Foment d’activitats i projectes habituals d’entitats socials (dotació: 33.849.753 €).
  • Suport als serveis proporcionats per entitats federatives de segon i tercer nivell (dotació: 9.907.676 €).
  • De les 3.544 sol·licituds admeses, 1.251 s’han presentat per al bloc 1, 383 per al bloc 2, 1.848 per al bloc 3 i 62 per al bloc 4.

Les 96 línies de subvenció donen suport a una àmplia gamma de projectes, des de la inclusió social fins a l’atenció a la infància en situació de risc, el suport a persones amb dependència, discapacitat o altres problemàtiques socials, com ara la malaltia mental o les addiccions. La distribució específica del finançament provisional per a aquestes línies es pot trobar a l’arxiu adjunt.

És remarcable l’augment significatiu en el finançament destinat a les entitats associatives que treballen en àrees com la dependència, la discapacitat i l’atenció a les persones en situació d’exclusió social. Per exemple, les entitats que ofereixen serveis de salut mental han rebut un augment del 45% respecte a l’any anterior, amb gairebé 3,8 milions d’euros. El finançament també ha crescut considerablement per a les entitats que treballen amb la discapacitat intel·lectual o l’autisme (un 76% i un 102% respectivament), les quals reben 9,3 milions i 1,9 milions d’euros. Altres àmbits, com ara l’atenció social a persones malaltes o amb discapacitat física, també han experimentat increments significatius.

Pel que fa a l’origen dels fons, dels 96 milions d’euros concedits, 53,7 milions provenen del pressupost del Departament de Drets Socials, 33,2 milions de la recaptació de l’IRPF, gairebé 6 milions dels fons socials de la loteria de la Generalitat i 3,3 milions dels fons destinats a actuacions per a la dependència.

També és important recordar que, a principis del 2023, certs serveis de la Xarxa de Serveis Socials d’Atenció Pública van començar a finançar-se mitjançant una subvenció anual de la convocatòria COSPE, amb l’objectiu de proporcionar més estabilitat a les entitats i millorar la qualitat del servei.

A través d’aquestes mesures, es pretén millorar l’eficiència dels recursos públics, tant en el procés de concessió de subvencions com en l’impacte de les accions finançades.

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content