25.6 C
Barcelona
Dijous. 2 juliol, 2020
Inici Gent Gran El Govern reconeixerà la feina dels treballadors de residències en atenció directa...

El Govern reconeixerà la feina dels treballadors de residències en atenció directa amb 900€

Independentment de la seva categoria professional

dona gran en cadira rodes
L’atenció directa ha estat molt important en la gestió de les residències durant la crisi // Foto: Arxiu

Totes les persones treballadores que hagin fet atenció directa a les residències de gent gran i de persones amb discapacitat cobraran la mateixa quantia independentment de la seva categoria professional, i el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies realitzarà l’abonament directament a cadascuna d’elles mitjançant una convocatòria específica.

Rebran una compensació tant les persones treballadores de les residències de titularitat pública com les dels centres privats si tenen places amb finançament públic.

El decret llei de gratificacions extraordinàries amb motiu de la pandèmia de la covid-19, que recompensarà l’esforç i les hores extres realitzades pel personal sanitari, també inclourà una paga per a les persones treballadores de les residències de gent gran i de persones amb discapacitat. 

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies pagarà un complement de productivitat extraordinari als i les professionals que hagin prestat serveis a l’àmbit dels centres de serveis socials de caràcter residencial de gent gran i persones amb discapacitat física i intel·lectual, entre l’1 de març i el 31 de maig, realitzant tasques de manera fonamentalment presencial directament vinculades a la pandèmia de la covid-19. 

Treball, Afers Socials i Famílies pagarà la mateixa quantia, 900 euros, a les persones treballadores de les residències públiques que hagin treballat en primera línia durant la crisi sanitària, ja siguin auxiliars de geriatria, personal d’atenció directa a persones amb discapacitat, coordinadors assistencials, metges/metgesses o infermers/infermeres. Per altra banda, les persones que hagin treballat de forma fonamentalment presencial en tasques directament relacionades amb l’activitat d’aquests centres, però que no ho hagin fet en l’atenció directa de persones, rebran una compensació de 500 euros. 

Alhora, el Departament també realitzarà una convocatòria extraordinària per compensar de forma directa a les persones treballadores dels centres privats amb finançament totalment o parcial públic, sempre que hagin prestat serveis d’activitat assistencial entre les mateixes dates i així ho acreditin. 

El decret llei especifica que el personal que no hagi prestat serveis efectius durant la totalitat del període comprès entre l’1 de març i el 31 de maig, o bé ho hagi fet a temps parcial, percebrà la quantia proporcional al temps treballat, i que el temps en situació d’incapacitat temporal per resultar positiu o contacte aïllat per la covid-19 es considerarà temps de serveis efectius.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat -

NEWSLETTER

Subscriu-te al nostre butlletí per estar al dia de les últimes notícies, ofertes i anuncis exclusius.

Últimes notícies

El Grup Alba inicia un nou model dels serveis diürns als nous espais de Guissona, Agramunt i Verdú

El Grup Alba ha iniciat un canvi de rumb dels seus serveis diürns cap a un model...

Katherina Harder: “ El format online ens permet acompanyar persones grans a relacionar-se amb la tecnologia”

Katherina Harder és la directora artística i de programació de La GRAN pantalla, el Festival Internacional de...

Dincat reclama ser escoltat a l’hora de revisar el model d’autonomia i atenció a les persones

Al igual que fa uns dies vam publicar al Diari de la Discapacitat el malestar en el...

La nova Estratègia Europea de la Discapacitat tindrà en compte a les empreses inclusives

El Parlament Europeu va aprovar el passat 19 de juny una esmena de la Comissió d’Ocupació i...