Nou Pla del Govern per reduir les llistes d’espera per valoracions de discapacitat i dependència

Requereix una inversió addicional per sobre dels 750.000 euros

pla reduir llistes espera valoracions discapacitat dependència
El terme mig de les valoracions està actualment entre 5 i 6 mesos // Foto: Pixabay

El Govern ha posat en marxa un pla de xoc per reduir les llistes d’espera per a les valoracions de discapacitat i de dependència, que actualment són d’entre cinc i sis mesos, i no haurien de superar els tres. El Pla requereix una inversió addicional aquest 2019 que supera els 750.000 euros. En aquest sentit es duran a terme una sèrie de mesures en els dos àmbits.

En l’àmbit de la dependència, d’una banda s’incrementarà durant el 2019 el personal en les zones on els terminis d’espera són més elevats com el Vallès Occidental, el Vallès Oriental i el Maresme.

BANER_300X250

De l’altra es millorarà l’atenció i reducció de les valoracions continuades en els casos de nens amb caràcter provisional per a poder transformar-les en permanents en els casos de malalties greus.

Pel que respecte a l’àmbit de la discapacitat durant aquest any s’incrementarà el nombre de professionals i del nombre de valoracions que efectuen els equips de valoració territorials.

També s’articularan les correspondències entre valoracions de dependència i de discapacitat que permetin a les persones majors de 65 anys no haver de duplicar les valoracions de discapacitat quan tenen el grau de dependència reconegut.

Una altra de les mesures que es duran a terme serà la reducció del nombre de valoracions provisionals reiterades, tant en nens com en adults en els casos crònics. Finalment, també es faran valoracions d’ofici en determinades patologies concretes a partir d’informes mèdics de salut oficials.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*