Dijous, 2 desembre 2021
IniciDestacadesEl Govern invertirà 50M€ per protegir l’àmbit residencial de possibles rebrots de...

El Govern invertirà 50M€ per protegir l’àmbit residencial de possibles rebrots de Covid-19

La consellera Budó anuncia l’aprovació d’un Decret llei

La consellera Budó durant la roda de premsa // Foto: gencat

El Govern de la Generalitat de Catalunya continua centrat en la lluita contra la pandèmia de la Covid-19 intentant pal·liar els seus efectes sanitaris, econòmics i socials. Per això, la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha anunciat l’aprovació del Decret llei de mesures pressupostàries en relació als serveis socials de caràcter residencial i d’atenció diürna, que fa possible el Pla de Contingència per protegir l’àmbit residencial de possibles rebrots.

La consellera Budó va explicar ahir que “el pla inclou finançament i mesures protectores per als centres residencials i els d’atenció diürna de gent gran, persones amb discapacitat i amb problemàtica derivada de malalties mentals” i “representa una inversió de recursos, per als propers sis mesos de 50 milions d’euros”.

fiare banca etica crowdfunding

Per garantir les noves mesures de seguretat i protecció de les persones residents, s’ha aprovat un augment de tarifes. En concret, els serveis socials de caràcter residencial de la xarxa d’atenció pública de gent gran i per a persones amb discapacitat física o intel·lectual, des de l’1 de juliol del 2020 i mentre duri la situació d’emergència derivada de la Covid-19, cobraran 196,30 euros addicionals mensuals per plaça. La consellera ha subratllat que “els diners s’hauran de destinar al reforç del personal d’atenció directa, principalment gerocultor i personal auxiliar, pels costos addicionals per la compra de material de protecció EPI i la intensificació de les mesures addicionals d’higiene relacionades amb la Covid-19”. En el cas de llars residència, l’augment serà de 62,80 euros addicionals mensuals per plaça.

D’altra banda, el Decret preveu millorar la capacitat als serveis residencials acreditats de gent gran. En aquest sentit, “les residències disposaran d’una reserva de places lliures d’ocupació que s’acordaran amb els referents del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i del Departament de Salut, per cada àmbit territorial d’acord amb la situació i característiques de les residències”. El Govern garantirà el finançament d’aquestes places mentre romanguin buides.

Seguint en aquesta línia, els centres de dia de gent gran de la xarxa d’atenció pública percebran 60 euros addicionals per usuari i mes, corresponent al reforç del personal auxiliar d’atenció directa i a la compra d’EPI i mesures addicionals d’higiene relacionades amb la COVID-19. En el cas dels centres de dia de teràpia ocupacional i els centres d’atenció especialitzada per a persones amb discapacitats, percebran 62,80 euros addicionals per usuari i mes. I els centres de dia ocupacionals d’inserció (SOI) per a persones amb discapacitats cobraran 31,40 euros usuari mes.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES