Dimarts, 27 setembre 2022
Dimarts, 27 setembre 2022
IniciTercer Sector SocialEl Govern impulsarà un grup de treball per a la millora del...

El Govern impulsarà un grup de treball per a la millora del finançament de les entitats del tercer sector

Estarà format per diferents departament i entitats del sector

la consellera ha anunciat el nou grup de treball al parlament
La consellera Violant Cervera durant una intervenció al Parlament // Foto: gencat

El Govern impulsarà un grup de treball per a la millora del finançament de les entitats del tercer sector. Aquest grup estarà format per diversos departaments i entitats i ha de servir per avançar en la millora del model de finançament i, sobretot, avançar en el model de col·laboració i treball conjunt per la millora del benestar de les persones.

En una intervenció al Ple del Parlament, la consellera de Drets Socials, Violant Cervera, ha explicat que “tots els serveis que presten les entitats socials al Departament de Drets Socials mitjançant concert, gestió delegada o subvenció pluriennal, es paguen dins els terminis normativament establerts” i que en els darrers exercicis s’ha reduït el període de pagament. “Actualment, les factures s’estan pagant, tal com marca la Llei de morositat, a dos mesos des de la prestació del servei, sempre que es rebi la factura correctament i en termini”, ha explicat Cervera.

Pel que fa a la Convocatòria Ordinària de Subvencions per a projectes i activitats a entitats de l’àmbit de polítiques socials (COSPE), la titular de Drets Socials ha explicat que la formació del nou Govern i la reestructuració organitzativa posterior, amb la consegüent distribució competencial en dos departaments, ha alentit la tramitació d’aquesta convocatòria. Es treballa per realitzar aquest tràmit la setmana vinent per poder tenir la resolució definitiva i gestionar les bestretes del 95 % a les entitats amb subvenció atorgada durant el desembre. En aquest sentit, Cervera ha explicat que “ampliarem el termini d’execució i justificació de la convocatòria 2021”.

La consellera de Drets Socials ha anunciat que “es preveu la publicació de la COSPE 22 durant el primer trimestre de 2022, per un import similar al de 2021” i la publicació durant el segon trimestre de l’IRPF de 2022.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
El Diari de la DisCapacitat és el primer digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content